This detached house with a self-contained flat was built in a prime residential area of Weinheim (Bergstrasse) for a family of five. The design is for a building that is split into individual volumes and that has two storeys facing Weinbergstrasse in the northeast and three storeys facing the garden in the southwest due to the extreme slope of the plot. The playful arrangement of the various volumes, characterised by sections that protrude or are set back, makes the 800 square metre house appear smaller and helps to integrate it into the smaller structures in the existing surroundings.

Architekten Wannenmacher + Möller uploaded House P+G through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
Landscape Design
  • Kortemeier Brokmann Landschaftsarchitekten
Photographer
  • José Campos
Bedrooms
  • 4
  • Full Baths
  • 3
  • Partial Baths
  • 1
  • Year
  • 2014
  • Square Feet
  • 4575
  • Lot Size
  • 23358
  • Get a Daily Dose of Design

    Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.