Hope Ranch Residence

Santa Barbara, California
Landscape Design
  • VAI Van Atta Associates
Builder
  • Leonard Unander Associates
Photographer
  • Jim Bartsch, Lucia Ferreira
Location
  • Santa Barbara, California
  • Year
  • 2015
  • Designed to take advantage of expansive ocean, island and mountain views, this contemporary remodel and addition recycled the original 1948 ranch house to create a new two-story home with an open plan layout. Expansive glass and full-height sliding doors foster indoor-to-outdoor transparency and connections between living spaces. Materials were carefully selected to provide lasting elegance and low maintenance. Green-roofed guest house and cabana structures merge with the terracing hillside and connect to the infinity edged pool and spa. Outdoor hardscape and planted areas include a reflection koi pond & palm island at the entry, green roofs, an outdoor kitchen, pizza oven and fire pit. Elegant interior finishes and furniture complement the home’s clean lines and comfortable spaces, providing a serene environment for living.

    Blackbird Architects uploaded Hope Ranch Residence through Add A Home.
    Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.

    Get a Daily Dose of Design

    Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.