Inspired by the textures and colors of the surrounding landscape, this Bend retreat reflects a highly collaborative partnership between owners and architects. The house is organized around a series of light-filled spaces—entry, courtyard, living, terrace—and incorporates sliding and swinging panels that blur the boundaries between public and private; and domestic and desert.

DeForest Architects uploaded High Desert Modern through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

Exterior view

Street view

Entry courtyard

Front door

Entry

Living room w multi-purpose storage wall

Kitchen

Dining, cat

Dining room w view toward living and master bedroom

Living

Master bedroom

Master bedroom storage wall

Guest/office

Guest/office

Guest/office

Powder room, birds

Exterior

Exterior

Interior Design
  • NB Design Group
Builder
  • Young Construction Company
Photographer

Overview

Location