This project was submitted by Project Architecture Company and has been selected as an Editor’s Pick.

“The existing house from the 1950s was renovated and received an energy-efficient upgrade. A few simple changes of the existing structure completely transformed the floor plan into a new layout that perfectly serves the needs of the occupants. The old small and dark rooms were combined into a generous open-plan living area which connects to the garden via two new terrace doors. Two ‘boxes’ clad in wood and felt define the space and contain guest bathroom and staircase.”

Project Architecture Company uploaded Haus Mai through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

Street facade

Street facade

Entrance stair

Dusty pink–painted wall storage at entryway

Open-plan living area

Dining space

Living room

Kitchen

Wooden box containing the bathroom

New ash wood “stairage” (stairs with built-in storage)

Cement tiles

Rear facade and garden terrace

Garden terrace

Garden terrace

Before: Street facade

Ground floor plan

Upper floor plan

Model

Architect
  • Project Architecture Company
Photographer
  • Bulla Huth Fotografie und Gestaltung
Bedrooms
  • 2
  • Full Baths
  • 2
  • Structure
  • House (Single Residence)
  • Style
  • Modern
  • Year
  • 2016
  • Square Feet
  • 1250
  • Lot Size
  • 6000
  • Publications