Bespoke Renovation 5

South Geelong, Victoria, Australia
Location
  • South Geelong, Victoria, Australia
  • Type
  • Traditional
  • Year
  • 2013
  • Square Feet
  • 2023
  • Lot Size
  • 5414
  • Bedrooms
  • 3
  • Full Baths
  • 1
  • Partial Baths
  • 1
  • This project page was created by community member Bespoke Architects

    Approached by current owners of this near 100 year old single storey weatherboard cottage, located in the heart of South Geelong. We were asked to help create a single storey weatherboard extension, a project 9 years in the making for our clients. Set to be their dream home after 15 years of living in the existing double fronted victorian house. Having demolished the lean-to that has served them for so long; the extension with it's modest budget, has to cater for a family of 4 adults and will comprise the kitchen, open plan living and meals, two-way bathroom and laundry. With the four rooms of the original house to be kept as bedrooms and a 2nd lounge. The extension's style while sympathetic to the existing period home, is set to have a luxurious industrial feel; polished concrete floor's in rich browns, a feature Champagne coloured freestanding cast iron bath, with single bulb crystal pendant lights above, and a recycled industrial work bench as a vanity. There are oversized Feature timber face sliding doors to blend the existing lounge to the generously proportioned new kitchen which will showcase both the client's love of cooking and their unique style as French provincial is blended with industrial chic. The renovation was completed in June 2013.

    Back Verandah

    Photo Courtesy of Bespoke Architects

    Feature Light Fitting

    Photo Courtesy of Bespoke Architects

    Bathroom

    Photo Courtesy of Bespoke Architects

    Laundry & Powderroom

    Photo Courtesy of Bespoke Architects

    Kitchen

    Photo Courtesy of Bespoke Architects

    Indoor Outdoor Dining Area

    Photo Courtesy of Bespoke Architects

    New Meets Old

    Photo Courtesy of Bespoke Architects

    New Meets Old #2

    Photo Courtesy of Bespoke Architects

    Front Entry Hall

    Photo Courtesy of Bespoke Architects

    Front yard

    Photo Courtesy of Bespoke Architects
    Posted By
    Bespoke Architects
    @bahq
    Boutique Studio specialising in residential renovations and new homes.
    Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
    The author will be notified whenever new comments are added.