Every inch of the inside and outside living areas are reconceived in this full house and guest-house renovation in Berkeley. In the main house the entire floor plan is flipped to re-orient public and private areas, with the formerly small, chopped up spaces opened and integrated with their surroundings. The studio, previously a deteriorating garage, is transformed into a clean and cozy space with an outdoor area of its own. A palette of screen walls, Corten steel, stucco and concrete connect the materiality and forms of the two spaces. What was a drab, dysfunctional bungalow is now an inspiring and livable home for a young family.

Tierney Conner Design Studio uploaded Berkeley Home & Garden through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.
Living Area Photo  of Berkeley Home & Garden modern homeView Photos

Living Area

Dining Area Photo 2 of Berkeley Home & Garden modern homeView Photos

Dining Area

Living Area Photo 3 of Berkeley Home & Garden modern homeView Photos

Living Area

Master Bedroom Photo 4 of Berkeley Home & Garden modern homeView Photos

Master Bedroom

Front Exterior Photo 6 of Berkeley Home & Garden modern homeView Photos

Front Exterior

Guest House Photo 7 of Berkeley Home & Garden modern homeView Photos

Guest House

Guest House Interior Photo 8 of Berkeley Home & Garden modern homeView Photos

Guest House Interior

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.