This was a 285 s.f. rear yard addition to an existing house, adding a family/dining room out back, and a roof deck above. It sits a half-floor below the main floor, allowing easy access to the backyard, and its new stairs to the basement replace the demo'd old stairs down from the kitchen, which opened up a lot of usable space there.

Highlights of the project include the Panoramic folding-glass door wall, opening out to the new back yard terrace; the steel stairs (fabricated by the owner's father) with thick fir treads; the vertical grain oak kitchen cabinets, with an island on casters, and eating bar overlooking the new room below; the new roof deck; and the standing-seam metal siding.

Jim Burton Architects uploaded Ballard Residence through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

Exterior view - doors open

Exterior view - doors closed

Kitchen

Kitchen

Kitchen island

Dining room

Dining room

Stairs from kitchen

Roof deck

Roof deck