This project, realized as a fully functional apartment for a couple, is actually a sample
project/showroom inside our studio.

It clearly shows the way in which we think and work and is a great non-verbal communication
tool between our client, collaborators, and our studio.

The apartment is situated in the old city center of Koper, in a building that was designed by the
renowned Slovenian modernist Edo Mihevc. The interior design was influenced by the legacy of

the original design, but adapted to a contemporary lifestyle and modern-day needs.

The kitchen and the living room were joined by the elimination of a partition wall. The presence of

the bedroom and the office is undetectable due to the hidden doors in the wooden panelling. In

this way, privacy is maintained even though both spaces open onto the living room. The air

conditioning unit is also hidden behind the wooden panelling, as well as a storage closet.

The used materials and elements were carefully selected through several tests with carpenters
and other suppliers. The flooring, bathroom walls and the kitchen countertop are made of

Ceppo di Gre, ornamental stone of gray color, extracted from the village of Gre, Italy. The

furniture is mostly made of brushed oak with an anthracite interior, while doors and the wardrobe

are made of white MDF. The shelves, lights and the fireplace are made of black steel and give a

strong contrast to the bright interior. The center of the space is a “floating” table, featuring a

support made of glass.

uploaded Apartment M8 through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.

Credits

Posted By
Photographer
  • Blaž Škorjanc

Overview