'A' House is located in a typical urban area named 'Yong-In' in Korea where recently developing rapidly. The site surrounded by low mountains that facing to the South and sitting on a sloping plot which is adjacent to neighbors. In this village, 'Tree-full Hills', each house unit has two level of boundaries: public boundary at the street level and individual boundary at the living level.

The 'A' House celebrates interaction between families and neighbors while maintaining a strong sense of privacy and of ownership. Therefore the 'A' House is a place where degree of privacy is maintained with openings and spaces are merged in continuous spaces redefined by 'A-shaped' natural light which starts from one light at the top then spread out as it goes through two bottom openings under the 'A-shaped' roof also.


The adjacency of the houses surrounding boundary and facing south lead to development of opening and massing that communicates maximum size and location of openings in the consideration of the light exposure and privacy from the public. The simple volume and a gable roof came from the strict application of local urban regulations and result reflected the client request: 1. Complying with prevailing site regulations; project should have sloping roof at least 70% of the floor area. Therefore, client want to have a typical 'gable' roof shape rather than having a portion of angled roof. 2. Client desire that all rooms able to meet the maximized light exposure orient to South. 3. While project has three separate floors, client asked to keep the connectivity between family members in terms of visual, sound and light.


The main space in 'A' House is an triple height openings which connecting the diverse spaces by light and sensual connection. When light comes in, some spaces gets directly and other spaces get light through filtering which is light that comes into one space spread into another space. Also, other architectural components such as walls, doors, stairs and window frames are customized on site and designed to be harmonized with color white.


Simple south facing volume layout not only maximizes surface area touching the given natural environment, but also reflects and communicates with surrounding urban settings and site regulations while having different architectural languages and maintaining a degree of privacy from the public.

Chang Kyu Lee uploaded A House through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.
Modern home with Back Yard, Exterior, Stucco Siding Material, and House Building Type. Main Image Photo  of A House

Main Image

Modern home with Front Yard, Concrete Patio, Porch, Deck, Large Patio, Porch, Deck, and Outdoor. West Elevation Photo 2 of A House

West Elevation

Modern home with Staircase, Wood Railing, and Wood Tread. Stair 1 Photo 3 of A House

Stair 1

Modern home with Concrete Patio, Porch, Deck and Outdoor. Living Room Photo 4 of A House

Living Room

Modern home with Metal Fences, Wall and Outdoor. Kitchen Photo 5 of A House

Kitchen

Modern home with Staircase, Wood Tread, and Wood Railing. Stair 2 Photo 6 of A House

Stair 2

Modern home with Outdoor. 2nd Floor Terrace Photo 7 of A House

2nd Floor Terrace

Modern home with Outdoor. Stair 3 Photo 8 of A House

Stair 3

Modern home with Outdoor. Stair Case Long Window Photo 9 of A House

Stair Case Long Window

Modern home with Outdoor and Rooftop. South Facing Angled Roof Photo 10 of A House

South Facing Angled Roof

Modern home with Concrete Patio, Porch, Deck, Outdoor, and Back Yard. South-East Elevation Photo 11 of A House

South-East Elevation

Modern home with Outdoor. Site Plan Photo 12 of A House

Site Plan

Street Level Plan Photo 13 of A House modern home

Street Level Plan

1F Plan Photo 14 of A House modern home

1F Plan

2F Plan Photo 15 of A House modern home

2F Plan

A-A' Section Photo 16 of A House modern home

A-A' Section

Roof Detail Photo 17 of A House modern home

Roof Detail

Modern home with Outdoor. Drawing Set Photo 18 of A House

Drawing Set

Architect
Interior Design
  • Min Sik Lee
Landscape Design
  • Byeong Soo Kim
Builder
  • Lee Consult.
Photographer
  • Pace Studio
Bedrooms
  • 5
  • 5
  • Full Baths
  • 4
  • Partial Baths
  • 2
  • Structure
  • House (Single Residence)
  • Style
  • Modern
  • Year
  • 2017
  • Square Feet
  • 4273
  • Lot Size
  • 1571