Collection by MATERIA

VALLE HOUSE

Like
Comment
Share

CVA house was conceived as a set of spatial episodes in continuous change. Materials were used to express their natural character and through exercises of contrast of textures and surfaces.

The house is organized in an L shape around a patio. The lower level all spaces where design using the least amount of walls causing a direct physical and visual relationship with the open patio.

Although solid, the artisan brick creates a set of light organic weaving that change with the sunlight throughout the day. The brick is related to the private spaces of the house. The brick walls are only penetrated by concrete extruded volumes that generate the windows overlooking green areas around the house.

The main structural elements of the house are made of apparent concrete acting like independent floated volumes that also modulate the sequential changes in the house, such as the stair and entry vestibule. Wood is used in planes and surfaces that integrate fixed furniture and storage areas into the architecture.

Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.