Collection by Meg Dwyer

There's Nothing Cheesy About This Austrian Restaurant

Like
Comment
Share

It’s no secret that wine and cheese go well together. For the carnivores, add a little ham and the evening is complete. So when interior design firm Destilat designed Lingenhel, the restaurant not only had to include a shop, but a cheese dairy as well. Located in a historic building in Vienna’s Landstrasser Hauptstrasse district, the multifaceted venue immerses people in the entire process of aging cheese.

The shop is brightly illuminated to clearly show the products and guide guests further into the restaurant and bar. The restaurant mixes up minimal and industrial styles. Inspired by the Edison lamp, the modern lighting was selected to compliment the original arched ceilings and create a relaxing atmosphere.

Destilat worked to comply with the hygienic requirements for the dairy and create an inviting experience for guests. The tasting room and dairy are separated by a glass wall. The result puts the dairy on display. The communal table was a request from owner Johannes Lingenhel and Destilat designed the custom table to fit the function. “We think it is probably the core of Lingenhel: a place where he can share the experience of his culinary vision with other people,” Weimer says. “We proposed a rather archaic design for this table that refers to the history of the building. This is important as a contrast to the rather industrial atmosphere of the cheese dairy.”

Photo by Monika Nguyen #oak #display #countertop#shop#wine ...
The oak counters and bars evoke images of wooden beams, which were inspired by the building’s original structure.
Photo by Monika Nguyen ...
Lingenhel’s minimal diamond logo was physicalized as a shelving unit to display products and wine.
The dining area features hanging lights by Buster and Punch and the wall-mounted Forty-5 model by Delta Light.
Photo by Monika Nguyen...
Photo by Monika Nguyen...
Photo by Monika Nguyen...
Photo by Monika Nguyen...
The custom table by Destilat is paired with Hippo Chairs by Mia Lagerman for Bla Station and sits beneath two...
The tasting room and the cheese dairy are separated by a glass wall.
Photo by Monika Nguyen #cheesedairy#coolingshowcase#RostfreiGroßküchen...
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.