Collection by Webb Yates Engineers

The Pump House

Like
Comment
Share

The client's flat is located within a Victorian pump house building that has been converted into luxury residential spaces. Their requirement was for a new mezzanine structure to be installed within their existing, very tall, living room space. We worked with the interior designer to on a structure that would require no over cladding and give character to the space. The adopted solution uses a repeated cast iron plate for both the floors and the balustrades that acts as a torsional plate. The ribs in the plates are provided for strength in locations of maximum bending stress.

Architects: Fabric Space Photography: Steve...
Architects: Fabric Space Photography: Steve...
Architects: Fabric Space Photography: Steve...
Architects: Fabric Space Photography: Steve...
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.