Collection by

Rustic Midcentury Lake Cabin in New Hampshire by KCS Architects

Like
Comment
Share

A family from NYC who spends summers at the lake can now enjoy their getaway year round.

A 305-square foot addition on the south side of the cabin accommodates a dining area complete with sliders to the lake.
Top: Middle and second story floor plan. Bottom: Main level floor plan.
Stairs run up the south side of the cabin to the new deck, which sits atop the dining addition and is accessible from...
The redesign includes a new outdoor shower and deck on the north side of the house.
The owners commissioned Claypoole Hexsigns in Lenhartsville, Pennsylvania, to copy the cabin’s original hex sign, which...
Sutherland enlarged the window openings on the west facade.
The owners purchased the double chaise from ABC Carpet & Home for the downstairs living area, but it didn’t quite...
Existing structural ties frame the upholstered Blu Dot bed in the new primary bedroom.
Sutherland added a skylight to new primary bath, which is located behind the couple’s bedroom.
A custom-colored concrete sink with integrated ledge completes the powder room under the stairs, which previously...
Sutherland added a large arrangement of windows facing the lake in the living room.
Doors flank the main seating area of the living space.
Sutherland removed the drop ceiling to cabin’s structural wood beams—between which she carefully hid the conduits for...
The newly renovated second story includes a laundry room and adjacent bath behind the primary bedroom.
Mike Secore at MHS Architectural Millwork in Marlborough, New Hampshire built the kitchen cabinetry, which boasts...
The kids’ bath has a whole new look that includes orange glass subway tiles by Ann Sacks, ceramic penny tile, an orange...
The existing pine wall boards in the guest bedroom are painted white to reflect light. The windows look east.
A new addition accommodates a spacious, sunny dining area.
The owners preserved the existing bunk rooms on either end of the house for their son and daughter.
Original pine wall boards are painted white to reflect light in the den.