Collection by RFL

Materials+

The master bedroom was enlarged by claiming a nearby closet, creating space for a walk-in shower beneath an existing skylight.
The master bedroom was enlarged by claiming a nearby closet, creating space for a walk-in shower beneath an existing skylight.
The original sliding doors to the adjoining bedroom lacked artistry.
The original sliding doors to the adjoining bedroom lacked artistry.
"Around the time we were thinking of moving back [to San Francisco], I took a trip to Marfa, Texas, and fell in love with the agelessness of Donald Judd’s work," says Amy. "I liked the idea of having a classic American reference to the space, since we are influenced as much from America as we are by Asian culture."
"Around the time we were thinking of moving back [to San Francisco], I took a trip to Marfa, Texas, and fell in love with the agelessness of Donald Judd’s work," says Amy. "I liked the idea of having a classic American reference to the space, since we are influenced as much from America as we are by Asian culture."
Floor Plan of Glen Road Residence by Risa Boyer Architecture
Floor Plan of Glen Road Residence by Risa Boyer Architecture
The one bedroom-one bath guesthouse has a kitchenette, and also utilizes the same materials as the main house: walnut cabinets, cedar walls, and the tongue and groove ceiling treatment.
The one bedroom-one bath guesthouse has a kitchenette, and also utilizes the same materials as the main house: walnut cabinets, cedar walls, and the tongue and groove ceiling treatment.
In the kids’ bath, green hexagon tile from Heath Ceramics is a lovely backdrop for the walnut vanity.
In the kids’ bath, green hexagon tile from Heath Ceramics is a lovely backdrop for the walnut vanity.
In the main bath, a wall of Heath Ceramics tile joins a terrazzo floor from Ann Sacks.
In the main bath, a wall of Heath Ceramics tile joins a terrazzo floor from Ann Sacks.
The original layout was very much of the time: a perfect midcentury modern flow, with a closed-off kitchen and a fire put in the floor. “They were cool but impractical spaces,” says Schaer.
The original layout was very much of the time: a perfect midcentury modern flow, with a closed-off kitchen and a fire put in the floor. “They were cool but impractical spaces,” says Schaer.
The marble in here matches the marble in the kitchen.
The marble in here matches the marble in the kitchen.
BEFORE: Two bathrooms both featured awkward, cramped layouts.
BEFORE: Two bathrooms both featured awkward, cramped layouts.
From street view, the remodeled home—now sporting a sleek black exterior—appears to only be one level.
From street view, the remodeled home—now sporting a sleek black exterior—appears to only be one level.
"As an amateur astronomer, Roberson made sure to also include a well-equipped observatory,
"As an amateur astronomer, Roberson made sure to also include a well-equipped observatory,
The primary bedroom cabin sits in a natural clearing amongst the trees, allowing for a water view and copious sunlight.  The boulder-studded coast offers gently sloping paths to the ocean for a quick dip.
The primary bedroom cabin sits in a natural clearing amongst the trees, allowing for a water view and copious sunlight. The boulder-studded coast offers gently sloping paths to the ocean for a quick dip.
Fields of native grasses connect the main residence, situated at the top of the slope, to the new structures scattered below. A pergola extends from the post-and-beam structure that was maintained during the remodel of the midcentury home.
Fields of native grasses connect the main residence, situated at the top of the slope, to the new structures scattered below. A pergola extends from the post-and-beam structure that was maintained during the remodel of the midcentury home.
The wall opens up over the vanity so that there are views into the bedroom and backyard.
The wall opens up over the vanity so that there are views into the bedroom and backyard.

236 more saves