Collection by Alyce Anderson-Huggs
“They were the lightest possible way to support the roof,” says Anton of the raw steel rafter ties in the newly vaulted living room. It’s a detail they’d first used in their ADU several years before.
“They were the lightest possible way to support the roof,” says Anton of the raw steel rafter ties in the newly vaulted living room. It’s a detail they’d first used in their ADU several years before.
Lee Buchanan of Lee Build created a screen of white ash slats beside the kitchen as well as the entry. "The stairs are beautifully integrated into the kitchen so the kids and I are always talking and someone is always sitting on the bottom steps,
Lee Buchanan of Lee Build created a screen of white ash slats beside the kitchen as well as the entry. "The stairs are beautifully integrated into the kitchen so the kids and I are always talking and someone is always sitting on the bottom steps,
The wall opens up over the vanity so that there are views into the bedroom and backyard.
The wall opens up over the vanity so that there are views into the bedroom and backyard.
An integrated bench with a slat wall makes for a natural seat at the top of the stairs.
An integrated bench with a slat wall makes for a natural seat at the top of the stairs.
Now, the kitchen is seamlessly integrated into the floor plan and with the exterior via the large sliding doors. "It's really at the center of the pinwheel of circulation," says Cuddington. Construction-grade fir plywood cabinetry with cut-out handles is topped with a Caesarstone counter. The stools are from Hay.
Now, the kitchen is seamlessly integrated into the floor plan and with the exterior via the large sliding doors. "It's really at the center of the pinwheel of circulation," says Cuddington. Construction-grade fir plywood cabinetry with cut-out handles is topped with a Caesarstone counter. The stools are from Hay.
Art by Zoe Pawlak sits on the mantle with an Eames Bird from Herman Miller.
Art by Zoe Pawlak sits on the mantle with an Eames Bird from Herman Miller.
Cuddington had the drywall removed to reveal the house’s original structural framework, which in turn screens the living areas while also allowing visual connection with the front door. "Having the ability to just swap out [the drywall] and open it up gave the home a sense of arrival and a preface to the type of materials that were being used in the project," says Cuddington.
Cuddington had the drywall removed to reveal the house’s original structural framework, which in turn screens the living areas while also allowing visual connection with the front door. "Having the ability to just swap out [the drywall] and open it up gave the home a sense of arrival and a preface to the type of materials that were being used in the project," says Cuddington.
A tiled niche sports cutting boards from the local Steelwood Design.
A tiled niche sports cutting boards from the local Steelwood Design.
The kitchen cabinets conceal plumbing and other services. As storage in the tiny space is at a premium, the decision was made to shorten drawers as needed, rather than simply installing dummy fronts.
The kitchen cabinets conceal plumbing and other services. As storage in the tiny space is at a premium, the decision was made to shorten drawers as needed, rather than simply installing dummy fronts.
The kitchen counters are Pietra Gray marble, which complements the refinement of the spotted gum timber joinery.
The kitchen counters are Pietra Gray marble, which complements the refinement of the spotted gum timber joinery.
The living room sits at the rear of the house, connected to the garden. "Even though it's a very small house, we wanted the living room to be very generous," says the couple. "This room is the life of the house."
The living room sits at the rear of the house, connected to the garden. "Even though it's a very small house, we wanted the living room to be very generous," says the couple. "This room is the life of the house."
A screen made of white oak separates the living room from the dining room and kitchen. The lower level has concrete floors.
A screen made of white oak separates the living room from the dining room and kitchen. The lower level has concrete floors.
The goal for the first floor was to embrace the shade provided by the mature trees, create a rich material moment, and incorporate all of the storage that the family would need.
The goal for the first floor was to embrace the shade provided by the mature trees, create a rich material moment, and incorporate all of the storage that the family would need.
The entryway is tucked behind a thin steel wall, shielding it from the kitchen. The designers created a six-inch shelf on the kitchen side for storage.
The entryway is tucked behind a thin steel wall, shielding it from the kitchen. The designers created a six-inch shelf on the kitchen side for storage.

105 more saves