Collection by Leslie Hendry

Living Room

An existing, tall Douglas fir stands sentinel at the left corner of the property outside the concrete wall. Pattison planted Colorado blue spruces in front of the Corten steel infills.
An existing, tall Douglas fir stands sentinel at the left corner of the property outside the concrete wall. Pattison planted Colorado blue spruces in front of the Corten steel infills.
An IKEA desk and SKI wooden provide working accommodations in the study, overlooking the main living space.
An IKEA desk and SKI wooden provide working accommodations in the study, overlooking the main living space.
Natalie and Lauren wanted their children to feel welcome in every room and for the space to grow with them. The living area’s built-in bench seating encourages young climbers to explore—and relax.
Natalie and Lauren wanted their children to feel welcome in every room and for the space to grow with them. The living area’s built-in bench seating encourages young climbers to explore—and relax.
Natalie and Lauren wanted to replicate the feel of a Zen garden with their home’s central courtyard. The garden features a Japanese maple that pops against the charred timber cladding, while structurally, the U-shape design ushers light right through to the back of the house.
Natalie and Lauren wanted to replicate the feel of a Zen garden with their home’s central courtyard. The garden features a Japanese maple that pops against the charred timber cladding, while structurally, the U-shape design ushers light right through to the back of the house.
Douglas fir cladding that leads into the foyer conceals the garage, which is a 24-foot-wide, top-hung, bi-fold door.
Douglas fir cladding that leads into the foyer conceals the garage, which is a 24-foot-wide, top-hung, bi-fold door.
The clients' art collection adds color, curvature, and a touch of whimsy.
The clients' art collection adds color, curvature, and a touch of whimsy.
In Sunnyvale, California, architect Ryan Leidner cracked open a 1962 Eichler with a crisp remodel flush with foliage. He replaced the home’s vertical plywood facade with one-inch strips of American red cedar set at two depths. The rhythmic slats conceal a garage door that swings open on a hidden hinge. At the entryway, two massive panes of frosted glass shimmer with light and shadow from the atrium inside. Homeowners Isabelle Olsson and Matthaeus Krenn stand out front.
In Sunnyvale, California, architect Ryan Leidner cracked open a 1962 Eichler with a crisp remodel flush with foliage. He replaced the home’s vertical plywood facade with one-inch strips of American red cedar set at two depths. The rhythmic slats conceal a garage door that swings open on a hidden hinge. At the entryway, two massive panes of frosted glass shimmer with light and shadow from the atrium inside. Homeowners Isabelle Olsson and Matthaeus Krenn stand out front.
Polished concrete with radiant heating comprise the cabin’s interior floors, and its ceilings are made of Douglas fir. Jones designed the custom windows, which were fabricated by contractor Ian Maclean.
Polished concrete with radiant heating comprise the cabin’s interior floors, and its ceilings are made of Douglas fir. Jones designed the custom windows, which were fabricated by contractor Ian Maclean.
Small spaces and tiny homes present some physical limitations, but they actually make room for imaginative solutions.
Small spaces and tiny homes present some physical limitations, but they actually make room for imaginative solutions.
Berube's starting point was the continuous wall of black millwork clad in a solid matte surface by Fenix.  "We decided on a dark palette to work with the exterior,
Berube's starting point was the continuous wall of black millwork clad in a solid matte surface by Fenix. "We decided on a dark palette to work with the exterior,
Yumi (left) and Maya (right) cheese around on the steps leading into the front door. Inside, there is ample space for removing and leaving one's shoes, another Japanese element.
Yumi (left) and Maya (right) cheese around on the steps leading into the front door. Inside, there is ample space for removing and leaving one's shoes, another Japanese element.
Black accent pieces create the illusion of a black and white kitchen in the home of San Francisco architect Cass Calder Smith. A black reading nook coordinates perfectly with the stainless steel countertops and white cabinetry.
Black accent pieces create the illusion of a black and white kitchen in the home of San Francisco architect Cass Calder Smith. A black reading nook coordinates perfectly with the stainless steel countertops and white cabinetry.
The passage that leads to the bedrooms doubles as a library, with large bookshelves and a reading window.
The passage that leads to the bedrooms doubles as a library, with large bookshelves and a reading window.
Bracketed on one end by glass, the living room captures a view through the guesthouse breezeway to the cypress trees beyond. The sculpture “Big Red Poppies” by Donald Sultan provides a pop of color on the lawn.
Bracketed on one end by glass, the living room captures a view through the guesthouse breezeway to the cypress trees beyond. The sculpture “Big Red Poppies” by Donald Sultan provides a pop of color on the lawn.
The sitting room has a large bay window behind a yellow daybed that doubles as a sofa to save space. The bay window was upgraded with new glass during the renovation, but otherwise the existing home was retained as it was following an earlier renovation in 2016.
The sitting room has a large bay window behind a yellow daybed that doubles as a sofa to save space. The bay window was upgraded with new glass during the renovation, but otherwise the existing home was retained as it was following an earlier renovation in 2016.

36 more saves