Collection by Dwell

Green Tile

At this Passive House-certified home in Oregon, the kitchen backsplash is composed of 2" x 4" subway tile in Meadow Green, which brings a sense of warmth and personality through the varied tones of soft green. If you're on a budget, subway tile is a great idea for a backsplash because it comes in a range of colors and sizes to suite a range of prices.
At this Passive House-certified home in Oregon, the kitchen backsplash is composed of 2" x 4" subway tile in Meadow Green, which brings a sense of warmth and personality through the varied tones of soft green. If you're on a budget, subway tile is a great idea for a backsplash because it comes in a range of colors and sizes to suite a range of prices.
In this kitchen with white cabinets, Fireclay Tile in a classic subway pattern go beyond the standard 18" high backsplash, which brings the eye up the walls of the kitchen. The gloss of the tiles allows light to reflect throughout the space, keeping it bright and cheery despite the darker color.
In this kitchen with white cabinets, Fireclay Tile in a classic subway pattern go beyond the standard 18" high backsplash, which brings the eye up the walls of the kitchen. The gloss of the tiles allows light to reflect throughout the space, keeping it bright and cheery despite the darker color.
Various shapes in the Dwell line of tiles can be combined to create endless combinations of alternating patterns. “When considering tile for a space I’m not just thinking about the visual presentation, but rather how the geometry of the repeating structure relates to the architecture,” explains Deam.
Various shapes in the Dwell line of tiles can be combined to create endless combinations of alternating patterns. “When considering tile for a space I’m not just thinking about the visual presentation, but rather how the geometry of the repeating structure relates to the architecture,” explains Deam.
Handmade deep green ceramic tile covers the wall in the master bath.
Handmade deep green ceramic tile covers the wall in the master bath.
The home presents as a simple terrace cottage to the street, however it opens up to a surprising and textural collection of volumes inside. It steps down the gently sloping site toward the western garden, where stairs create small amphitheaters for sitting.
The home presents as a simple terrace cottage to the street, however it opens up to a surprising and textural collection of volumes inside. It steps down the gently sloping site toward the western garden, where stairs create small amphitheaters for sitting.
The built-in bench and planter create a welcoming courtyard aspect at the front door.
The built-in bench and planter create a welcoming courtyard aspect at the front door.
After: "This garden buffer area serves as a way to get light inside and also act as an acoustic and privacy barrier from the street," says the firm.
After: "This garden buffer area serves as a way to get light inside and also act as an acoustic and privacy barrier from the street," says the firm.
The original limestone walls were cleaned up, and the new design bookends the apartment with courtyard spaces.
The original limestone walls were cleaned up, and the new design bookends the apartment with courtyard spaces.
The punchy-colored base of the kitchen work table is a note of contrast against the predominant green accents. The table was custom-designed by Mariana de Delás & 2Monos Studio.
The punchy-colored base of the kitchen work table is a note of contrast against the predominant green accents. The table was custom-designed by Mariana de Delás & 2Monos Studio.
In the bathroom, the firm created a sunken bathtub wrapped in green tile for a "hedonistic" aspect.
In the bathroom, the firm created a sunken bathtub wrapped in green tile for a "hedonistic" aspect.
A playful mix of tile and floral wallpaper embellishes the bathroom.
A playful mix of tile and floral wallpaper embellishes the bathroom.
No Fred wallpaper adds a touch of whimsy in the children's bathroom.
No Fred wallpaper adds a touch of whimsy in the children's bathroom.
Brilliant green mosaic tile covers the walls and the floor of the bathroom, where the architects arranged a varnished wood soaking tub.
Brilliant green mosaic tile covers the walls and the floor of the bathroom, where the architects arranged a varnished wood soaking tub.
The bathroom is clad in moss-green tile, and a wooden shutter opens to a view of the living room fireplace.
The bathroom is clad in moss-green tile, and a wooden shutter opens to a view of the living room fireplace.
To pay homage to the home’s era, the couple chose a midcentury-inspired Pacific Green Starburst III tile from the Cement Tile Shop to go behind the Moreno Bath MOB rosewood vanity. Hudson Valley Lighting fixtures and CB2 mirrors add some retro bling to the bath.
To pay homage to the home’s era, the couple chose a midcentury-inspired Pacific Green Starburst III tile from the Cement Tile Shop to go behind the Moreno Bath MOB rosewood vanity. Hudson Valley Lighting fixtures and CB2 mirrors add some retro bling to the bath.
The luminous new bathroom repurposes the original medicine cabinet and light fixture, while statement cement floor tile from Original Mission Tile in Hex Bakery adds a graphic punch. The ceramic subway wall tile is Florida Tile ‘Arctic Matte’, and the wall-mounted faucet is a Tiburon Series Lavatory Faucet from California Faucets in matte black.
The luminous new bathroom repurposes the original medicine cabinet and light fixture, while statement cement floor tile from Original Mission Tile in Hex Bakery adds a graphic punch. The ceramic subway wall tile is Florida Tile ‘Arctic Matte’, and the wall-mounted faucet is a Tiburon Series Lavatory Faucet from California Faucets in matte black.
The original ensuite featured an awkward triangular shower, and was, as Daniel recalls, “the size of a closet. It looked like a powder room.” Clever use of millwork redirected the light from the skylight away from the bedroom and into the bathroom.
The original ensuite featured an awkward triangular shower, and was, as Daniel recalls, “the size of a closet. It looked like a powder room.” Clever use of millwork redirected the light from the skylight away from the bedroom and into the bathroom.

48 more saves