Collection by Linda Foster
At the entry, the staircase takes on a sculptural quality and integrates a built-in bench. On the right, the home’s preserved brick is revealed. On the left, a window captures the exterior brick of a neighbor. “We created these moments where the inside and the outside start to blend together,” says Radutny.
At the entry, the staircase takes on a sculptural quality and integrates a built-in bench. On the right, the home’s preserved brick is revealed. On the left, a window captures the exterior brick of a neighbor. “We created these moments where the inside and the outside start to blend together,” says Radutny.
The stair is crafted from Ceppo Di Gre stone that was supplied and installed by Granite Marble Works. “There is just one quarry that mines it, and it has the most beautiful sedimentary quality with big dramatic flecks of white and black amongst its pebbly composition,” says architect Bronwyn Litera.
The stair is crafted from Ceppo Di Gre stone that was supplied and installed by Granite Marble Works. “There is just one quarry that mines it, and it has the most beautiful sedimentary quality with big dramatic flecks of white and black amongst its pebbly composition,” says architect Bronwyn Litera.
Reilly slotted a utility room behind the kitchen to house the oven, an extra fridge, pantry cabinets, and the laundry. A Navajo rug that Reilly found at a local yard sale adds a touch of color. The countertop and backsplash are stainless steel. She found the counter stools at a local thrift shop. “I scour every secondhand shop and go to ever yard sale in the Hamptons,” she says. “Each piece is the result of weeks of searching.”
Reilly slotted a utility room behind the kitchen to house the oven, an extra fridge, pantry cabinets, and the laundry. A Navajo rug that Reilly found at a local yard sale adds a touch of color. The countertop and backsplash are stainless steel. She found the counter stools at a local thrift shop. “I scour every secondhand shop and go to ever yard sale in the Hamptons,” she says. “Each piece is the result of weeks of searching.”
A window nook and window out to the green evidence the highly efficient floor plan that leaves no corner untouched in its functionality.
A window nook and window out to the green evidence the highly efficient floor plan that leaves no corner untouched in its functionality.
A subtle palette keeps the interior sleek, allowing the warm, natural tones of the wooden furniture to come to the fore.
A subtle palette keeps the interior sleek, allowing the warm, natural tones of the wooden furniture to come to the fore.
The entrance is located to the side of the house. The recessed Douglas fir front door was built by Austin’s Honea Woodworks. The roof is Galvalume standing-seam metal.
The entrance is located to the side of the house. The recessed Douglas fir front door was built by Austin’s Honea Woodworks. The roof is Galvalume standing-seam metal.
The skylit hallway beside the bedrooms is not just a pass-through space—it provides room for the kids to play.
The skylit hallway beside the bedrooms is not just a pass-through space—it provides room for the kids to play.
The wall with the circular motif defines the entry and provides separation of the living spaces, but still allows sightlines from the front door to the backyard. It “really sets the tone for the house,” says Blake. And doubles as an excellent play area for the kids to chase each other around, adds Berg: “They can run for a mile and you still see them the whole time.”
The wall with the circular motif defines the entry and provides separation of the living spaces, but still allows sightlines from the front door to the backyard. It “really sets the tone for the house,” says Blake. And doubles as an excellent play area for the kids to chase each other around, adds Berg: “They can run for a mile and you still see them the whole time.”
The bright orange tone of the front door matches the color of the accent wall in the living room, connecting the exterior and the interior of the ADU.
The bright orange tone of the front door matches the color of the accent wall in the living room, connecting the exterior and the interior of the ADU.
A see-through entry hall joins the living areas with a bedroom wing.
A see-through entry hall joins the living areas with a bedroom wing.
“Everything needed to be approachable and simple,” says Hilary. “The house reflects who we are.”
“Everything needed to be approachable and simple,” says Hilary. “The house reflects who we are.”
The master suite has floor-to-ceiling windows on both sides and a space for private relaxation and TV viewing. The adjoining bathroom features a Japanese-style soaking tub.
The master suite has floor-to-ceiling windows on both sides and a space for private relaxation and TV viewing. The adjoining bathroom features a Japanese-style soaking tub.
"The owner wanted the front door to match the same yellow of Caterpillar, the heavy machinery company,
"The owner wanted the front door to match the same yellow of Caterpillar, the heavy machinery company,
The black-stained gable cantilevers over the entryway and aligns flush with the landscape wall, creating a horizontal gap that intersects with the vertical space between both walls.
The black-stained gable cantilevers over the entryway and aligns flush with the landscape wall, creating a horizontal gap that intersects with the vertical space between both walls.
In the entry, a high interior window borrows light from the bedroom wing and a woven wood screen in the kitchen lets the owners see who’s at the front door. Kalon Studios crafted the bench from a single ash log. “It will split a bit over time,” Lachapelle says.
In the entry, a high interior window borrows light from the bedroom wing and a woven wood screen in the kitchen lets the owners see who’s at the front door. Kalon Studios crafted the bench from a single ash log. “It will split a bit over time,” Lachapelle says.
DeNiord designed a simple concrete bench with a honed top to run parallel to the randomly sized concrete pads that lead to the covered entry. He planted blueberry bushes behind the bench and a river birch tree behind the boulder. To conjure a wabi-sabi feel outdoors, diNiord poured concrete around a boulder. “It represents the interruption of perfect geometry,” he says.
DeNiord designed a simple concrete bench with a honed top to run parallel to the randomly sized concrete pads that lead to the covered entry. He planted blueberry bushes behind the bench and a river birch tree behind the boulder. To conjure a wabi-sabi feel outdoors, diNiord poured concrete around a boulder. “It represents the interruption of perfect geometry,” he says.
A midcentury-style walnut screen separates the entry from the living room, yet allows connection with its permeability.
A midcentury-style walnut screen separates the entry from the living room, yet allows connection with its permeability.
Texas couple Brittany and Nick Hunt, partners in life and at Hunt Architecture, created an office on the grounds of their Austin home that allows them to run their practice while staying close to their kids.
Texas couple Brittany and Nick Hunt, partners in life and at Hunt Architecture, created an office on the grounds of their Austin home that allows them to run their practice while staying close to their kids.

19 more saves