d
Collection by David Rudin

Cleverly Stacked Floors Form a Roomy House On a Tight Lot

Like
Comment
Share

In London, Kirkwood McCarthy crafts a house where furniture workshops once stood.

In London’s Bethnal Green district, on a site that once housed furniture workshops, Kirkwood McCarthy created a three-story home that cleverly blends into its surroundings. Thanks to a cranked roofline, an upper level addition provides room for an ample master suite without blocking the neighbors’ access to daylight. Double-height windows bring light streaming into sunken living spaces. All of this is hidden behind a façade that harmonizes perfectly with the area’s terraced run. No longer a workshop, the home is now a jewel box.

Set in a conservation area, the home’s façade was designed to blend into the street’s terrace style.
From the rear courtyard, the house’s form becomes clear.
The kitchen is situated in a sunken basement, underneath the staircase’s walnuts steps.
The home’s living room is located on the lower level, opposite the kitchen.
Viewed from above, the lower level’s brick floors establish a sense of continuity between the living spaces and the...
The second floor mezzanine can be used as either a bedroom or a study.
The house’s stacked floors progress vertically from the communal basement, through the mixed-use mezzanine, to the...
On the uppermost level, long drawers coated in the same lacquer finish as the kitchen cabinetry make the most of the...
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.