Collection by Diana Budds

Casa H, Brussels

Like
Comment
Share

When it came time for Hernan Rios to renovate his apartment inside a 1968 Louis Herman De Koninck building, he reached out to Matteo Colombo and Andrea Serboli's Barcelona-based firm CaSA. Located in the center of Brussels, Belgium, the Brutalist structure is now the home of a newly bright and crisp interior inspired by the über-clean simplicity of European hotels. A graphic designer by trade, Rios traded embellishment for sparcity and though his environment may not be meant for everyone, it's tailormade for him. "I'm a maniacal perfectionist, and we were shooting for smooth walls, near-zero moldings, ceiling reveals along the window walls and different volumes that all had to measure up perfectly. Every line had to be straight, aligned with other components, and cleanly executed," he says. "Additionally, we suffer from rather grim winters, so considerable attention was given to finding solutions that would allow the maximum amount of light to penetrate as deeply into the interiors as possible." No part of the Spartan, 1,055-square-foot apartment is left without natural light, which the architects accomplished by using glazed glass partitions with varying opacities and privacy curtains in lieu of standard walls. In our slideshow, tour the residence.

Located in the center of Brussels, Belgium, this building dating from 1968 is home to a renovation by Barcelona's...
"Minimalism in general holds great appeal—to me that means clean spaces and simple materials with as little visual...
Resident Hernan Rios reclines on his sofa.
A drop ceiling defines kitchen and dining area and also provides storage.
The kitchen is a mix of custom and off-the-shelf items.
The budget for the renovation was tight, but the architects splurged on a few elements, like the glass partition show...
In an unconventional twist, the bathroom is separated into two rooms: a glass-walled shower/sink area shown here and a...
The bathroom leads to the bedroom.
"One of Matteo’s biggest contributions was in suggesting the glass hallway as a way to get access to the WC without...
"We get direct sun, when there is any, both morning and evening.
Here's a conceptual drawing of the apartment, showing the flow of light through the space.
The floor plan.
Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.