Collection by RFL

Architects

Frank Lloyd Wright designed the Alsop House in 1948 for Carroll Alsop, a local clothing merchant. It rests on a lush, 1.75-acre site in Oskaloosa, Iowa, and is recognized on the National Register for Historic Places.
Frank Lloyd Wright designed the Alsop House in 1948 for Carroll Alsop, a local clothing merchant. It rests on a lush, 1.75-acre site in Oskaloosa, Iowa, and is recognized on the National Register for Historic Places.
One of the bedrooms features an original set of bunk-beds, complete with a bespoke ladder.
One of the bedrooms features an original set of bunk-beds, complete with a bespoke ladder.
The cozy sitting area, complete with a rotatable fireplace, is an ideal writer's retreat.
The cozy sitting area, complete with a rotatable fireplace, is an ideal writer's retreat.
After: A Dewdrops pendant by Italian studio Giopato & Coombes hangs delicately over an oak wood dining table. The Thomas Hayes Studio chairs are wrapped in Moore & Giles hair-on-hide, and underneath a custom, olive wool rug by Kush Rugs echoes the home’s green surroundings.
After: A Dewdrops pendant by Italian studio Giopato & Coombes hangs delicately over an oak wood dining table. The Thomas Hayes Studio chairs are wrapped in Moore & Giles hair-on-hide, and underneath a custom, olive wool rug by Kush Rugs echoes the home’s green surroundings.
Calacatta Superwhite Quartzite and white oak decorate the kitchen, as well as  (
Calacatta Superwhite Quartzite and white oak decorate the kitchen, as well as (
A striking compound in the 9,500-acre Galisteo Basin Preserve acts as a refuge for a retiree with her family and friends. It even has a stable for her treasured horses, too.
A striking compound in the 9,500-acre Galisteo Basin Preserve acts as a refuge for a retiree with her family and friends. It even has a stable for her treasured horses, too.
The two-story addition hosts the master suite and a living area downstairs, and two bedrooms upstairs. It’s constructed of steel, concrete, and glass, to convey a “lightweight” quality that communes with the original mid-century architecture.
The two-story addition hosts the master suite and a living area downstairs, and two bedrooms upstairs. It’s constructed of steel, concrete, and glass, to convey a “lightweight” quality that communes with the original mid-century architecture.
Black granite counters top fir cabinets, and are accented by walnut open shelving in the new kitchen. The pendants are by Visual Comfort.
Black granite counters top fir cabinets, and are accented by walnut open shelving in the new kitchen. The pendants are by Visual Comfort.
The bedrooms and its private areas of the home were designed to “nestle up to the woodland for privacy and protection,” says Garrett.
The bedrooms and its private areas of the home were designed to “nestle up to the woodland for privacy and protection,” says Garrett.
In the living room and kitchen, soft-but-tough Expanko cork flooring provides comfort and stands up to dings and scuffs. While the kitchen was designed primarily with Surendra and a caregiver’s needs in mind, it also accommodates the five-foot-radius of a wheelchair.
In the living room and kitchen, soft-but-tough Expanko cork flooring provides comfort and stands up to dings and scuffs. While the kitchen was designed primarily with Surendra and a caregiver’s needs in mind, it also accommodates the five-foot-radius of a wheelchair.
Antonio designed thin shelves with hinged storage boxes that do double duty as structural elements. "It's a play between solid and void," he says about the open and closed design.
Antonio designed thin shelves with hinged storage boxes that do double duty as structural elements. "It's a play between solid and void," he says about the open and closed design.
The sweeping lines of the stairs creates a sculptural focus point within the home. The bar cart beneath is accessories with a Louis Poulsen PH Glass Table Lamp.
The sweeping lines of the stairs creates a sculptural focus point within the home. The bar cart beneath is accessories with a Louis Poulsen PH Glass Table Lamp.
A natural material palette continues inside, where extensive glazing enhances the home's intimate indoor-outdoor connection. Original wooden details pepper the main living areas.
A natural material palette continues inside, where extensive glazing enhances the home's intimate indoor-outdoor connection. Original wooden details pepper the main living areas.
Designed by Richard Renner, this coastal cohousing project in Maine consists of three connected homes with shared amenities intended for six individuals. It’s small by cohousing standards but remains an effective unit for analysis.
Designed by Richard Renner, this coastal cohousing project in Maine consists of three connected homes with shared amenities intended for six individuals. It’s small by cohousing standards but remains an effective unit for analysis.

36 more saves