k
Collection by Kelly Dawson

A Vancouver Renovation Transforms a Backyard into a Giant Living Room

Like
Comment
Share

Sliding glass doors and new landscaping fulfill a family's outdoor needs.

Traditional homes are a common sight in the Dunbar neighborhood of Vancouver, British Columbia, and this home once fit that standard. But after a few years of living here, the owners felt that the layout didn’t exactly meet their needs. They couldn’t observe their two young children when they played in the backyard and there was no space adjacent the kitchen where their family could relax. According to Nigel Parish, architect and founder of Splyce Design, the owners contemplated moving or rebuilding from scratch, but ultimately, they decided that the property “had the potential to sustain their requirements.” Parish made renovations throughout the house but the biggest changes came in an addition alongside the kitchen and a detached garage studio. The latter now invites the family to spend more time outdoors.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in