Tunnel Vision

Tunnel Vision

Add to
Like
Share
By Miyoko Ohtake / Photos by Nicholas Calcott
To maximize every square inch in this Manhattan apartment, LOT-EK knocked down walls, added dozens of recycled doors, and built in a bevy of secret compartments.

New York design firm LOT-EK is known for incorporating recycled industrial materials—shipping containers, truck beds, even airplane fuselages—into its projects. So when Maurice Russell and Jorge Fontanez asked their friend Giuseppe Lignano, a principal at the firm, to renovate their 1,100-square-foot apartment in New York’s East Village, it came as little surprise that Lignano hauled in a truckload of recycled commercial doors.

Save 25% on Dwell+

For a limited time only, subscribe to Dwell+ and save 25% with coupon code FRIENDSOFDWELL. You’ll get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more.

Subscribe and Save

Already a Dwell+ subscriber? Sign In