Tunnel Vision

Tunnel Vision

Add to
Like
Share
By Miyoko Ohtake / Photos by Nicholas Calcott
To maximize every square inch in this Manhattan apartment, LOT-EK knocked down walls, added dozens of recycled doors, and built in a bevy of secret compartments.

New York design firm LOT-EK is known for incorporating recycled industrial materials—shipping containers, truck beds, even airplane fuselages—into its projects. So when Maurice Russell and Jorge Fontanez asked their friend Giuseppe Lignano, a principal at the firm, to renovate their 1,100-square-foot apartment in New York’s East Village, it came as little surprise that Lignano hauled in a truckload of recycled commercial doors.

We Can’t Do This Without You

Subscribe to Dwell+ to get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more.

Try Dwell+ For Free

Already a Dwell+ subscriber? Sign In

Introducing Dwell+

Learn More

Exclusive Home Tours

Unlock premium stories only available to subscribers.

Visit the best modern homes in the world with video tours, original photography, and more.

The Dwell Archive

Dig into years of Dwell magazine.

Browse by date or issue on any device, and check out our curated rotation of favorite stories.

Sourcebook

The definitive list of products and professionals.

Explore our essential resource for finding everyone—from designers to brands—featured in Dwell.