A Bangkok Home’s Soaring Interiors Are Set Off by a Series of Atriums

A Bangkok Home’s Soaring Interiors Are Set Off by a Series of Atriums

The family residence by Thai firm Looklen Architects features four different courtyards with trees that stretch beyond its double-height interiors.

Designed around the concept of secluded togetherness, Mit Chit House—"Mit Chit" meaning close together—balances private spaces with more public ones that invite the outside in with a series of interior courtyards. Surrounded by fruit gardens, the new residence connects to an existing family home via an upper-level enclosed bridge.

Although connected to the existing home, Mit Chit turns inward to create a sense of privacy for the owners. Four interior courtyards within the home’s 3,767-square-foot plan create a sense of escapism, each containing mature trees that extend beyond the home’s roofline. Reaching in and up, the courtyards lend a feeling of expansiveness to this introspective family home.

The courtyards, along with strategically placed windows and skylights, also invite daylight into the home’s core. Wide halls and generous stairwells enhance the home’s light, airy feel. "No matter where you stand, a gorgeous view of greenery and the house’s interior keep family members connected to the outside world," says Looklen’s founding director, Nuttapol Techopitch.

The home’s three-levels are stacked in an L-shaped volume oriented around a central axis. On the ground floor, an open living area with living and dining connects seamlessly to a den above. The home is capped by the third and most private level, which contains two children’s bedrooms.

Shop the Look 
Chandra Contemporary Cotton Cord Pouf
To pouf or not to pouf? It’s easy to jump on the Ottoman trend with the Chandra Contemporary Cotton Cord Pouf. Hand knit on the outside and cotton-filled on the inside, it’s the extra seat for an unexpected guest or an ideal footrest for an evening spent blissfully alone on the sofa with the remote.
Small Tea Tree Incense Pack
This incense features a purifying tea tree scent that evokes the woodsy earth tones of the Australian bush.  Formed in Australia in 2010, Addition Studio merges ancient ritual and modern design to support a healthy lifestyle and a peaceful mind.
West Elm Haven 2-Piece Terminal Chaise Sectional
Haven is one of our cushiest seating collections, offering sink-right-in comfort. Terminal chaises are larger than standard chaises and have extra side pillows, meaning more space to spread out. ...

"In keeping with the notion of togetherness, the den acts as an intersection between the old and new houses, allowing the parents of the family to easily make their way to their children on the other side of the home," says Techopitch.

Related Reading:

A U-Shaped Sanctuary in Japan Wraps Around an Atrium

18 Homes That Keep Things Fresh With Central Atriums

Project Credits:

Architect of Record: Looklen Architects / @looklen_architects

General Contractor: Will Studio

Structural Engineer: Taned Khemavas

Interior & Lighting Design: Looklen Architects

Landscape Design: RITT Landscape

Published

Last Updated

Save

Get the Pro Newsletter

What’s new in the design world? Stay up to date with our essential dispatches for design professionals.