This Villa in Belgium Has a Crazy Prefab Ceiling That Looks Like a Wave

This Villa in Belgium Has a Crazy Prefab Ceiling That Looks Like a Wave

By Somer Charanek
A concave ceiling is craned onto a rear extension in Belgium.

Nearing its fifth decade of use, the rear extension of Joris E. Maria’s brick villa in Leuven, Belgium, had become functionally obsolete. With a dilapidated roof that leaked and small windows that provided little light, the 430-square-foot space was dim and gloomy. Joris wanted a bright, cozy place to relax with his two daughters, as well as something with a clearer connection to the garden. So he turned to the same architecture firm he had entrusted to update the main house years earlier, ORG Permanent Modernity, led by Alexander D’Hooghe, Natalie Seys and Luk Peeters. 

Join Dwell+ to Continue

Subscribe to Dwell+ to get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more.

Try Dwell+ for FREE

You can cancel at any time.

Save