Before & After: A TV Writer’s Chelsea Loft Is Saved From a Hodgepodge of Outdated Remodels

Before & After: A TV Writer’s Chelsea Loft Is Saved From a Hodgepodge of Outdated Remodels

By Melissa Dalton
Through a process of subtraction, the architects were able to highlight the penthouse’s unique elements.

An assortment of previous owners had left their mark on this Chelsea loft, which is located in a 1900s row house that had been sub-divided into units in the 1960s. This particular apartment had good bones, including two soaring double-height living spaces, each with a working fireplace. But those features were overshadowed by a series of bad decisions, which had created a chopped-up floor plan and left behind vestiges of finishes from every decade since the building’s conversion. 

Join Dwell+ to Continue

Subscribe to Dwell+ to get everything you already love about Dwell, plus exclusive home tours, video features, how-to guides, access to the Dwell archive, and more.

Try Dwell+ for FREE

You can cancel at any time.

Save