A Stable Office Environment
Add
Like
Comment
Share

Taking a break one day, he walked up to the carriage house on his four-acre property—
an essential element of any estate built in 1890. Although the former horse stalls were so packed with rotten storm windows, doors, and random detritus they couldn’t open, Baravalle realized he had the perfect office (and a lot of work) right in his backyard.

After four years of tireless salvaging efforts, hiring a contractor, and sandblast-
ing off the grit and grime of horses and 
time, the former carriage house has been 
reborn as home to the offices of de.MO 
(design.Method of Operation), Baravalle’s 
award-winning multidisciplinary design 
and publishing firm. The carriage house 
is now a beautiful and serene environment that contrasts nicely with the glow of sleek, white Macs and Artemide lamps.

The largest stall (below), formerly used for washing thousand-pound animals, was the perfect size for a meeting room.

The largest stall (below), formerly used for washing thousand-pound animals, was the perfect size for a meeting room.

The stalls provide the same demarcated, cozy space for concentration as a cubicle, but the effect is warm and rich rather than garish and chintzy.

The stalls provide the same demarcated, cozy space for concentration as a cubicle, but the effect is warm and rich rather than garish and chintzy.

The only white walls in this office (left) belong to the former carriage garage turned critique room.

The only white walls in this office (left) belong to the former carriage garage turned critique room.

Comments
Dwell Life © 2016Download our iOS App

We’re inviting you to join us to create a place where we can inspire and share with each other every day, collaborate on collections, projects and stories, ask questions, discuss and debate ideas.

Log in