View through the ground floor to the Pacific Ocean beyond
View through the ground floor to the Pacific Ocean beyond
Kitchen
Kitchen
Project 01, a 262-square-foot micro cabin imagined by Canada-based Instead is clad with black-stained pine that helps it to meld with the natural landscape.
Project 01, a 262-square-foot micro cabin imagined by Canada-based Instead is clad with black-stained pine that helps it to meld with the natural landscape.
The O-asis house is set on an elongated 1.7-acre site on a horse property area of Phoenix, north of Piestewa Peak within the Phoenix Mountain Preserve.
The O-asis house is set on an elongated 1.7-acre site on a horse property area of Phoenix, north of Piestewa Peak within the Phoenix Mountain Preserve.
A streamlined material palette and crisp white interiors frame an art-filled home in the Pacific Northwest.
A streamlined material palette and crisp white interiors frame an art-filled home in the Pacific Northwest.
Early on, the house's simplicity had great appeal to Jan Sasseen, the current owner. From walls to rugs to furniture, "pretty much everything is white," she says. "When I was decorating, I picked the most basic things I could find. Nothing had details or frills."
Early on, the house's simplicity had great appeal to Jan Sasseen, the current owner. From walls to rugs to furniture, "pretty much everything is white," she says. "When I was decorating, I picked the most basic things I could find. Nothing had details or frills."
The weekend retreat is a welcome respite from the hustle of Mexico City.
The weekend retreat is a welcome respite from the hustle of Mexico City.
The firm added a 60-square-meter annex to the existing 88-square-meter stone building to fashion a residence that’s now about 148 square meters (or around 1,500 square feet).
The firm added a 60-square-meter annex to the existing 88-square-meter stone building to fashion a residence that’s now about 148 square meters (or around 1,500 square feet).
Slatted Tzalama wood screens provide privacy and light control as well as a pop of contrast against the concrete structure.
Slatted Tzalama wood screens provide privacy and light control as well as a pop of contrast against the concrete structure.
This compact vacation home by TACO—or, Taller de Arquitectura Contextual—is immersed in southeastern Mexico’s wild landscape. The home is designed for a pair of young adults, and the firm’s objective was to achieve a reflective and contemplative place that links the occupants with the surrounding environment. The result is an intuitive, functional, and simple living experience that offers great spatial warmth.
This compact vacation home by TACO—or, Taller de Arquitectura Contextual—is immersed in southeastern Mexico’s wild landscape. The home is designed for a pair of young adults, and the firm’s objective was to achieve a reflective and contemplative place that links the occupants with the surrounding environment. The result is an intuitive, functional, and simple living experience that offers great spatial warmth.
Cedar, glass, and concrete combine in this minimalist pool house that draws inspiration from Mies van der Rohe’s 1929 Barcelona Pavilion. The pool house, built into a mountainside west of Montreal and designed by Halifax–based MacKay-Lyons Sweetapple Architects, employs board-formed concrete for the home's expressive exterior.
Cedar, glass, and concrete combine in this minimalist pool house that draws inspiration from Mies van der Rohe’s 1929 Barcelona Pavilion. The pool house, built into a mountainside west of Montreal and designed by Halifax–based MacKay-Lyons Sweetapple Architects, employs board-formed concrete for the home's expressive exterior.
Kranbuehl landscaped the previously forested backyard with a “grass terrace” and masonry walls, so that the exterior felt of a piece with the interiors. Trees and hedges still stand on the perimeter to create natural screening from the neighbors.
Kranbuehl landscaped the previously forested backyard with a “grass terrace” and masonry walls, so that the exterior felt of a piece with the interiors. Trees and hedges still stand on the perimeter to create natural screening from the neighbors.
At Cuadra San Cristóbal, the water feature serves three purposes: as a drinking fountain for horses, as a reflection pond, and as a swimming pool for horses.
At Cuadra San Cristóbal, the water feature serves three purposes: as a drinking fountain for horses, as a reflection pond, and as a swimming pool for horses.
Three kiva fireplaces—and a large collection of rugs and textiles—offer warmth on cold desert nights.
Three kiva fireplaces—and a large collection of rugs and textiles—offer warmth on cold desert nights.
“The design also recalls the tradition of the American porch by providing generous covered spaces at the front and rear doors,” say the architects. “Activating the outdoor areas around the building fosters a sense of community and encourages residents to expand their experience at home.”
“The design also recalls the tradition of the American porch by providing generous covered spaces at the front and rear doors,” say the architects. “Activating the outdoor areas around the building fosters a sense of community and encourages residents to expand their experience at home.”
About 100 miles southwest of Mexico City, nine black concrete blocks in a forest clearing make up one family's holiday home. Designed by Fernanda Canales with landscaping by Claudia Rodríguez, Casa Bruma makes elegant use of a construction material that's commonplace in Latin America
About 100 miles southwest of Mexico City, nine black concrete blocks in a forest clearing make up one family's holiday home. Designed by Fernanda Canales with landscaping by Claudia Rodríguez, Casa Bruma makes elegant use of a construction material that's commonplace in Latin America
By reversing the positioning of the gabled roof form, and presenting and empty gabled space within the monolithic cube, he could create a parody of a “house” within the negative space.
By reversing the positioning of the gabled roof form, and presenting and empty gabled space within the monolithic cube, he could create a parody of a “house” within the negative space.
Homeowners Erik and Kelli Petrik can open the wheel-hung, 10-foot-tall shutters on the second floor with the push of a handle.  The panels cost approximately  $75 per square foot to fabricate.
-
Austin, Texas
Dwell Magazine : November / December 2017
Homeowners Erik and Kelli Petrik can open the wheel-hung, 10-foot-tall shutters on the second floor with the push of a handle. The panels cost approximately $75 per square foot to fabricate. - Austin, Texas Dwell Magazine : November / December 2017
When this minimalist, L-shaped modern structure was first erected on the Massachusetts coastline, neighbors said it "looked like the ladies’ wing at Alcatraz," according to the original resident, John Hagerty. Decades later, guests are still stopping by to explore this inspired Walter Gropius/Marcel Breuer collaboration.
When this minimalist, L-shaped modern structure was first erected on the Massachusetts coastline, neighbors said it "looked like the ladies’ wing at Alcatraz," according to the original resident, John Hagerty. Decades later, guests are still stopping by to explore this inspired Walter Gropius/Marcel Breuer collaboration.
Villa Le Trident owes its name to the steep three-pronged piece of land on which it is situated. Before and after the Second World War, the likes of Picasso, Somerset Maugham, and the Windsors all paid a visit to Dierks and his stunning French getaway.
Villa Le Trident owes its name to the steep three-pronged piece of land on which it is situated. Before and after the Second World War, the likes of Picasso, Somerset Maugham, and the Windsors all paid a visit to Dierks and his stunning French getaway.
Front Yard View of Villa
Front Yard View of Villa
A maple tree grows through an ipe deck in this garden that Mary Barensfeld designed for a family in Berkeley, California. A reflecting pool separates it from a granite patio, which is furnished with a Petal dining table by Richard Schultz and chairs by Mario Bellini. The 1,150-square-foot garden serves as an elegant transition from the couple’s 1964 Japanese-style town house to a small, elevated terrace with views of San Francisco Bay. Filigreed Cor-Ten steel fence screens—perforated with a water-jet cutter to cast dappled shadows on a bench and the ground below—and zigzagging board-formed concrete retaining walls are examples.
A maple tree grows through an ipe deck in this garden that Mary Barensfeld designed for a family in Berkeley, California. A reflecting pool separates it from a granite patio, which is furnished with a Petal dining table by Richard Schultz and chairs by Mario Bellini. The 1,150-square-foot garden serves as an elegant transition from the couple’s 1964 Japanese-style town house to a small, elevated terrace with views of San Francisco Bay. Filigreed Cor-Ten steel fence screens—perforated with a water-jet cutter to cast dappled shadows on a bench and the ground below—and zigzagging board-formed concrete retaining walls are examples.