The studio addition is part of a revamp that unifies buildings, canopies, and the courtyard. It was a three-year job for architect-owners Matt Wittman and Jody Estes, with many materials opportunistically salvaged.
The studio addition is part of a revamp that unifies buildings, canopies, and the courtyard. It was a three-year job for architect-owners Matt Wittman and Jody Estes, with many materials opportunistically salvaged.
In the living room, a Malm fireplace sits on a yellow powder-coated steel table that matches the bookshelf ladder leading to the loft. Jagoda designed the table with space underneath to store firewood.
In the living room, a Malm fireplace sits on a yellow powder-coated steel table that matches the bookshelf ladder leading to the loft. Jagoda designed the table with space underneath to store firewood.
The renovated interior offers unobstructed views and a clean, minimal backdrop for Rick and Lucy's bespoke collection of furniture, art, and decor.
The renovated interior offers unobstructed views and a clean, minimal backdrop for Rick and Lucy's bespoke collection of furniture, art, and decor.
The new addition is spanned by a sliding glass door to the kitchen, bringing in much more natural light and creating easy flow between inside and out. The owners especially appreciate how the new deck is at grade with the exterior door for a seamless transition, making the kitchen feel “a part of the garden,” says the homeowner.
The new addition is spanned by a sliding glass door to the kitchen, bringing in much more natural light and creating easy flow between inside and out. The owners especially appreciate how the new deck is at grade with the exterior door for a seamless transition, making the kitchen feel “a part of the garden,” says the homeowner.
"In some ways the strongest attributes of the house are probably the outside spaces,” says Court. The original cedar deck was replaced with Kebony decking that wraps around a century-old cherry tree. A pair of Andy rockers from Mamagreen face an ottoman by Kenneth Cobonpue. The accordion doors are a NanaWall SL-60 system that allows the main room of the guesthouse to open completely to the deck.
"In some ways the strongest attributes of the house are probably the outside spaces,” says Court. The original cedar deck was replaced with Kebony decking that wraps around a century-old cherry tree. A pair of Andy rockers from Mamagreen face an ottoman by Kenneth Cobonpue. The accordion doors are a NanaWall SL-60 system that allows the main room of the guesthouse to open completely to the deck.
The living area retains the home's original fireplace and masonry wall, with new sliding doors next to the kitchen that connect to the side yard. The sofa and side chair are from Ariake, the ottoman table from Hem, and the rug is from Hay.
The living area retains the home's original fireplace and masonry wall, with new sliding doors next to the kitchen that connect to the side yard. The sofa and side chair are from Ariake, the ottoman table from Hem, and the rug is from Hay.
The kitchen is now part of the large open living space. The 1960s Hygena formica cabinets in Polyester Pumpkin were a vintage find. The white pendants are from IKEA and the blue is from Habitat.
The kitchen is now part of the large open living space. The 1960s Hygena formica cabinets in Polyester Pumpkin were a vintage find. The white pendants are from IKEA and the blue is from Habitat.
Michael and Teegan prepare lunch with their daughter, Perse, in the kitchen of their contemporary farmhouse in Australia’s Piccadilly Valley.
Michael and Teegan prepare lunch with their daughter, Perse, in the kitchen of their contemporary farmhouse in Australia’s Piccadilly Valley.
Custom cement tile from Villa Lagoon Tile now covers the kitchen backsplash.
Custom cement tile from Villa Lagoon Tile now covers the kitchen backsplash.
Clad in cypress and charged with color, the North Fork getaway of author Julie Satow and editor Stuart Elliott is something to write home about.
Clad in cypress and charged with color, the North Fork getaway of author Julie Satow and editor Stuart Elliott is something to write home about.
"The owner wanted the front door to match the same yellow of Caterpillar, the heavy machinery company,
"The owner wanted the front door to match the same yellow of Caterpillar, the heavy machinery company,
Lutron Sivoia automatic roller shades in a custom valance were mounted to the window mullions, which were also painted Benjamin Moore “Wrought Iron.” The sofa is the Kasala Venice five-piece modular sofa tucked up against bespoke cabinetry by Beechtree Woodworks.
Lutron Sivoia automatic roller shades in a custom valance were mounted to the window mullions, which were also painted Benjamin Moore “Wrought Iron.” The sofa is the Kasala Venice five-piece modular sofa tucked up against bespoke cabinetry by Beechtree Woodworks.
 The atrium was enlarged to allow a family/dining room use
The atrium was enlarged to allow a family/dining room use
A whimsical jack & jill bathroom connects two of the bedrooms
A whimsical jack & jill bathroom connects two of the bedrooms
The solid support wall was swapped out for a wood slat wall. Dunn Edwards “Revival Rose,” an update on the terracotta color, was used to define the kitchen from the rest of the home.
The solid support wall was swapped out for a wood slat wall. Dunn Edwards “Revival Rose,” an update on the terracotta color, was used to define the kitchen from the rest of the home.
In the trendy neighborhood of Dublin 8, Studio And upgrades a 1920s pebble dash house for a creative couple on a tight budget.
In the trendy neighborhood of Dublin 8, Studio And upgrades a 1920s pebble dash house for a creative couple on a tight budget.
Designed as an experiential retreated for the Henrybuilt team, founder and CEO Scott Hudson explains,  "We had the idea to stop doing showrooms and to start doing houses that our staff can travel to, and live in, and actually live with the product and learn by experiencing it how to improve it."
Designed as an experiential retreated for the Henrybuilt team, founder and CEO Scott Hudson explains, "We had the idea to stop doing showrooms and to start doing houses that our staff can travel to, and live in, and actually live with the product and learn by experiencing it how to improve it."
The ceramic floor tiles are from Ciot, while the ceramic wall tiles are from Céragrès.
The ceramic floor tiles are from Ciot, while the ceramic wall tiles are from Céragrès.
In the living room, Two Mario Botta chairs look towards the new fireplace, a Memphis coffee table and an original leaded-glass window. The rug is designed by Faye Toogood for CC Tapis. Happy the dog sits on a sofa from Toronto’s Home Societe.
In the living room, Two Mario Botta chairs look towards the new fireplace, a Memphis coffee table and an original leaded-glass window. The rug is designed by Faye Toogood for CC Tapis. Happy the dog sits on a sofa from Toronto’s Home Societe.
Located at 640 Milwood Avenue in Venice, California, Radius House is the first ground-up residential project by Los Angeles design studio Pentagon. The 3,700-square-foot home features crisp angles and curved surfaces and wraps a central courtyard on three sides.
Located at 640 Milwood Avenue in Venice, California, Radius House is the first ground-up residential project by Los Angeles design studio Pentagon. The 3,700-square-foot home features crisp angles and curved surfaces and wraps a central courtyard on three sides.
Reimagined by architect Lisa Breeze, this compact semidetached brick home in Melbourne was built by the client's granduncle in the 1940s and passed down through generations. While the kitchen was updated to fit a modern lifestyle, the pastel color, gentle curves, and preserved Bakelite handles are a nod to the original era.
Reimagined by architect Lisa Breeze, this compact semidetached brick home in Melbourne was built by the client's granduncle in the 1940s and passed down through generations. While the kitchen was updated to fit a modern lifestyle, the pastel color, gentle curves, and preserved Bakelite handles are a nod to the original era.
An Eilersen Chess sofa anchors the living space.
An Eilersen Chess sofa anchors the living space.
The Ikea Sektion cabinets have blue acrylic fronts from The Cabinet Face. Astrid and Alessandro ordered extra material to create a matching island, which is topped with Lapitec, a stone composite. The faucet fixture is from Brizo.
The Ikea Sektion cabinets have blue acrylic fronts from The Cabinet Face. Astrid and Alessandro ordered extra material to create a matching island, which is topped with Lapitec, a stone composite. The faucet fixture is from Brizo.
The chairs are from Hay, the Cast Pendant is by Tom Chung & Jordan Murphy with Menu, and the TE070 countertops are from Diespeker.
The chairs are from Hay, the Cast Pendant is by Tom Chung & Jordan Murphy with Menu, and the TE070 countertops are from Diespeker.

2,464 more saves