Tracy O’Brien sits in her renovated bungalow in Venice, California, where a multi-slide panel door by Fleetwood Aluminum opens up to what she and her husband, Thaddeus Stauber, refer to as their “outdoor living room.” Inveterate art collectors, the couple own several works, including a Paul Heyer painting and a framed piece by Shana Lutker displayed near the staircase.
Tracy O’Brien sits in her renovated bungalow in Venice, California, where a multi-slide panel door by Fleetwood Aluminum opens up to what she and her husband, Thaddeus Stauber, refer to as their “outdoor living room.” Inveterate art collectors, the couple own several works, including a Paul Heyer painting and a framed piece by Shana Lutker displayed near the staircase.
Panoramic windows are sited at either end of the staircase. The metal-screen railing, punctured by small round apertures, continues alongside the perimeter of the terrace; it was fabricated by Tortoise Industries.
Panoramic windows are sited at either end of the staircase. The metal-screen railing, punctured by small round apertures, continues alongside the perimeter of the terrace; it was fabricated by Tortoise Industries.
In the kids’ bunk room, Maca designed walnut beds with built-in storage and fabric headboards, and covered each one in hand-knit blankets by Marcela Rodriguez-Chile. The giraffe sconces are from Jonathan Adler. The girls play on a hand-embroidered Olli lounger from Heath Ceramics.
In the kids’ bunk room, Maca designed walnut beds with built-in storage and fabric headboards, and covered each one in hand-knit blankets by Marcela Rodriguez-Chile. The giraffe sconces are from Jonathan Adler. The girls play on a hand-embroidered Olli lounger from Heath Ceramics.
Maca purchased linen in Indonesia for the draperies in the living room, where a wall of Western Windows overlooks the home’s front entrance. An Ochre light is above a coffee table from Bo Concept, where the family often sits on pillows to eat dinner and play games.
Maca purchased linen in Indonesia for the draperies in the living room, where a wall of Western Windows overlooks the home’s front entrance. An Ochre light is above a coffee table from Bo Concept, where the family often sits on pillows to eat dinner and play games.
An oversize oval black linen shade from Dogfork Lamp Arts hangs above a table Maca created out of a wood slab from West Marin-based artisan Evan Shively of Arborica. The bench seats are De La Espada; the brass candelabrum is vintage, sourced from 1stDibs. The credenzas are Bo Concept.
An oversize oval black linen shade from Dogfork Lamp Arts hangs above a table Maca created out of a wood slab from West Marin-based artisan Evan Shively of Arborica. The bench seats are De La Espada; the brass candelabrum is vintage, sourced from 1stDibs. The credenzas are Bo Concept.
Get the whole family involved in the kitchen, whether it be teaching young ones a tried-and-true recipe or exploring a new dish together.
Get the whole family involved in the kitchen, whether it be teaching young ones a tried-and-true recipe or exploring a new dish together.
In the living room, an 18th century jajim, purchased in Istanbul, hangs behind a Molteni & C sofa covered in woven linen with mohair pillows. The wool rug is from California Carpets.
In the living room, an 18th century jajim, purchased in Istanbul, hangs behind a Molteni & C sofa covered in woven linen with mohair pillows. The wool rug is from California Carpets.
The entrance has a simple white ceiling, the dining table sits in a double-height space, and the living room has a warm spruce ceiling, subtly dividing the open floor plan. The interior flooring (a custom mixed shade of Invedra concrete) was also used on the patios, which help facilitate the indoor-outdoor cohesion.
The entrance has a simple white ceiling, the dining table sits in a double-height space, and the living room has a warm spruce ceiling, subtly dividing the open floor plan. The interior flooring (a custom mixed shade of Invedra concrete) was also used on the patios, which help facilitate the indoor-outdoor cohesion.
“We wanted the wood to appear as natural as possible, so leaving the larch untreated was the first choice,” Bas explained. But the shape of the house would make the wood turn gray unevenly, so they blackened the larch. “The clients were excited with the dark color as it helps the house blend into the trees. They didn’t want the anything excessive or showy.” But blackened timber comes with its own challenges. Since it absorbs more heat, a larger air cavity was built behind the wood to keep it cool.
“We wanted the wood to appear as natural as possible, so leaving the larch untreated was the first choice,” Bas explained. But the shape of the house would make the wood turn gray unevenly, so they blackened the larch. “The clients were excited with the dark color as it helps the house blend into the trees. They didn’t want the anything excessive or showy.” But blackened timber comes with its own challenges. Since it absorbs more heat, a larger air cavity was built behind the wood to keep it cool.
Using prefabricated elements, Bas van Bolderen Architectuur and Studio Puisto Architects were able to complete the dwelling in just eight months so the couple’s lives could return to normal. Wall elements were constructed in Germany, then transported to the Netherlands, where the house was erected in just one week.
Using prefabricated elements, Bas van Bolderen Architectuur and Studio Puisto Architects were able to complete the dwelling in just eight months so the couple’s lives could return to normal. Wall elements were constructed in Germany, then transported to the Netherlands, where the house was erected in just one week.
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels
Photo Courtesy of Pexels

86 more saves