Tributary  Print on Pink Linen Blend // calder red
Tributary Print on Pink Linen Blend // calder red
Grit Print on Linen Blend // skyscraper blue
Grit Print on Linen Blend // skyscraper blue
Break The Grid Print on yellow linen // austin sun yellow
Break The Grid Print on yellow linen // austin sun yellow
Grit Print on Linen Blend // skyscraper blue
Grit Print on Linen Blend // skyscraper blue
Resilient Print on Linen Blend // skyscraper blue
Resilient Print on Linen Blend // skyscraper blue
Wander Print on Linen // calder red
Wander Print on Linen // calder red
Break The Grid Print on yellow linen // austin sun yellow
Break The Grid Print on yellow linen // austin sun yellow
Tributary Print on Pink Linen Blend // calder red
Tributary Print on Pink Linen Blend // calder red
Break The Grid  Print on pale pink linen blend // bike lane green
Break The Grid Print on pale pink linen blend // bike lane green
Wander Print on Linen // calder red
Wander Print on Linen // calder red
Community Greens Print on Linen //  bike lane green.
Community Greens Print on Linen // bike lane green.
Community Greens Print on Linen // bike lane green
Community Greens Print on Linen // bike lane green
Break the Grid Print on Linen Blend // bike lane green
Break the Grid Print on Linen Blend // bike lane green
Resilient Print on Linen Blend // skyscraper blue
Resilient Print on Linen Blend // skyscraper blue
In the upstairs living area, a NeoWall sofa by Piero Lissoni for Living Divani faces an Ole Wanscher lounge chair and an Anya coffee table from Anthropologie.
In the upstairs living area, a NeoWall sofa by Piero Lissoni for Living Divani faces an Ole Wanscher lounge chair and an Anya coffee table from Anthropologie.
On a side wall, sleek barn doors open to reveal a storage area for bikes. Stairs near the garage entrance, which features a door from Renlita, lead to a vaulted loft that was originally intended as an exercise room but is now used by Rakesh as an office.
On a side wall, sleek barn doors open to reveal a storage area for bikes. Stairs near the garage entrance, which features a door from Renlita, lead to a vaulted loft that was originally intended as an exercise room but is now used by Rakesh as an office.
On the interior, the kitchen-and-dining extension features large concrete floor tiles and light-gray concrete blockwork on the walls. Exposed Douglas fir ceiling joists, bespoke birch plywood cabinets, and Corian countertops lend texture to the space. A skylight and tall glass doors that lead to the garden bring in natural light.
On the interior, the kitchen-and-dining extension features large concrete floor tiles and light-gray concrete blockwork on the walls. Exposed Douglas fir ceiling joists, bespoke birch plywood cabinets, and Corian countertops lend texture to the space. A skylight and tall glass doors that lead to the garden bring in natural light.
The exterior of the farmhouse is clad with prefabricated panels composed of hemp fiber.
The exterior of the farmhouse is clad with prefabricated panels composed of hemp fiber.
Entryway with original staircase and exposed brick exterior wall.
Entryway with original staircase and exposed brick exterior wall.
In defiance of its oversized neighbors, this sustainable 753-square-foot home in Perth, by architecture firm Whispering Smith, maximizes its small footprint through built-in furniture and textures of concrete, reclaimed brick, tile, and white metal. Devoid of walls and doors, the streamlined spaces flow into one another, and connect to the ample rear courtyard.
In defiance of its oversized neighbors, this sustainable 753-square-foot home in Perth, by architecture firm Whispering Smith, maximizes its small footprint through built-in furniture and textures of concrete, reclaimed brick, tile, and white metal. Devoid of walls and doors, the streamlined spaces flow into one another, and connect to the ample rear courtyard.
When designing her weekend getaway in Valle de Bravo, Mexico, architect Fernanda Canales knew the remote nature of the plateau and erratic weather conditions would prove tricky. In addition to withstanding the harsh climate, the house would need to also be self-sufficient. To embrace the beauty of the landscape while being open to sun exposure, the home wraps around four courtyards. Brick and concrete with high thermal mass create the foundation; its red hue and rough texture are juxtaposed against smooth concrete and wood inside. A unique facet to the home are the arches in the roofline—barrel-vaulted ceilings span the family room and all the bedrooms.
When designing her weekend getaway in Valle de Bravo, Mexico, architect Fernanda Canales knew the remote nature of the plateau and erratic weather conditions would prove tricky. In addition to withstanding the harsh climate, the house would need to also be self-sufficient. To embrace the beauty of the landscape while being open to sun exposure, the home wraps around four courtyards. Brick and concrete with high thermal mass create the foundation; its red hue and rough texture are juxtaposed against smooth concrete and wood inside. A unique facet to the home are the arches in the roofline—barrel-vaulted ceilings span the family room and all the bedrooms.
A Pluto Chandelier from One Kings Lane hovers over the relaxed seating area, complete with leather swivel chairs from Bed Bath & Beyond.
A Pluto Chandelier from One Kings Lane hovers over the relaxed seating area, complete with leather swivel chairs from Bed Bath & Beyond.
Throughout the day, light animates the limestone walls to various effects. “As the sun rotates around and is more oblique to the texture of the stone, it casts these wonderful shadows on it,” says Raike. “And you just get a real appreciation for the texture of the stone and the richness of the colors in it.”
Throughout the day, light animates the limestone walls to various effects. “As the sun rotates around and is more oblique to the texture of the stone, it casts these wonderful shadows on it,” says Raike. “And you just get a real appreciation for the texture of the stone and the richness of the colors in it.”
White and gray porcelain La Nova tiles give the bathroom a crisp, contemporary feel.
White and gray porcelain La Nova tiles give the bathroom a crisp, contemporary feel.
Beyond the large pedestrian gate, “which is really the home’s front door,” says Gottschalk, “the house begins to reveal its strong indoor and outdoor relationship. Blurring the boundary between the two is a key design element.”
Beyond the large pedestrian gate, “which is really the home’s front door,” says Gottschalk, “the house begins to reveal its strong indoor and outdoor relationship. Blurring the boundary between the two is a key design element.”
The master bedroom has chairs by Hay and a Wittus stove. The ceiling is a custom blue from Benjamin Moore. “It changes in response to what’s happening outside more than any other surface,” says Kathy.
The master bedroom has chairs by Hay and a Wittus stove. The ceiling is a custom blue from Benjamin Moore. “It changes in response to what’s happening outside more than any other surface,” says Kathy.
The room also contains a sofa by Flexform, cushions from textile firm Chevalier Masson, a Jens Fager candelabra, and a painting by Roger Raveel.
The room also contains a sofa by Flexform, cushions from textile firm Chevalier Masson, a Jens Fager candelabra, and a painting by Roger Raveel.
Staircase Lighting by Yael Perry
Staircase Lighting by Yael Perry
With a built-in sofa and sleeping loft, ATLAS can accommodate three adult travelers.
With a built-in sofa and sleeping loft, ATLAS can accommodate three adult travelers.
The auxiliary cabins contain the sleeping quarters. A ladder leads to a sleeping loft underneath a gabled ceiling. The cabin’s bathroom is situated beneath the loft and features clean white fittings and tile.
The auxiliary cabins contain the sleeping quarters. A ladder leads to a sleeping loft underneath a gabled ceiling. The cabin’s bathroom is situated beneath the loft and features clean white fittings and tile.
Flooded with natural light, Makers Row is a new mixed-use building in Northeast Portland that combines 19 apartments with ground-floor commercial space in a highly energy-efficient envelope.
Flooded with natural light, Makers Row is a new mixed-use building in Northeast Portland that combines 19 apartments with ground-floor commercial space in a highly energy-efficient envelope.
Oh My Wall from Paris Wallpaper was fitted on wardrobe doors in one of the children's rooms.
Oh My Wall from Paris Wallpaper was fitted on wardrobe doors in one of the children's rooms.
A modular furniture wall, which the RIGI team refers to as a "life board," was used as a flexible system that accommodates various storage and shelving configurations.
A modular furniture wall, which the RIGI team refers to as a "life board," was used as a flexible system that accommodates various storage and shelving configurations.

56 more saves