Purple thistles, California poppies, clover, and dandelions have all taken root in the roughly 10-inch-deep, lightweight humus and grape-husk soil in this 580-square-foot green roof. Designer Peter Liang says that he "wanted to plant a green roof for its thermal mass, but I wanted it to be as natural as possible."
Purple thistles, California poppies, clover, and dandelions have all taken root in the roughly 10-inch-deep, lightweight humus and grape-husk soil in this 580-square-foot green roof. Designer Peter Liang says that he "wanted to plant a green roof for its thermal mass, but I wanted it to be as natural as possible."
Suzanne and Brooks Kelley at the back of their 1,100-square-foot guest cottage.
Suzanne and Brooks Kelley at the back of their 1,100-square-foot guest cottage.
The owners toured this home, which surrounds a mature tipu tipu tree, while visiting relatives for the day. The brick is original to the 1947 construction.
The owners toured this home, which surrounds a mature tipu tipu tree, while visiting relatives for the day. The brick is original to the 1947 construction.
Sliding doors by Quantum were made to look like the original panes that couldn't be saved, and they lead to a fire pit outside.
Sliding doors by Quantum were made to look like the original panes that couldn't be saved, and they lead to a fire pit outside.
The view!
The view!
At the top of the stairwell, a sitting area is outfitted with a vintage Eames lounge, a large Jack Goldstein painting, and a 1970s light fixture found by Marcovitz in Paris.
At the top of the stairwell, a sitting area is outfitted with a vintage Eames lounge, a large Jack Goldstein painting, and a 1970s light fixture found by Marcovitz in Paris.
The kitchen features a concrete island topped with marble. Deja-Vu stools by Naoto Fukasawa surround the island. A print by Guy Gormley, as well as a painting bought during holiday in St. Tropez, hang on the walls.
The kitchen features a concrete island topped with marble. Deja-Vu stools by Naoto Fukasawa surround the island. A print by Guy Gormley, as well as a painting bought during holiday in St. Tropez, hang on the walls.
Take a look at some of the most exciting, sustainable buildings around the world, and you may notice something they have in common: green roofs, or rooftops covered with a thin layer of soil to allow for grasses and other low-lying plants to grow.
Take a look at some of the most exciting, sustainable buildings around the world, and you may notice something they have in common: green roofs, or rooftops covered with a thin layer of soil to allow for grasses and other low-lying plants to grow.
New Depths

Inspired by a local winery, George Kyprianou wanted a glass top on his subterranean wine cellar. The interior is lit, casting soft light into the living space at night and revealing the 132-year-old stone foundation. The three-quarter-inch glass lid sits flush with the floorboards; it opens with an ingenious device that Kyprianou devised using a 12-volt air compressor and a remote-controlled switch. When you push the button, the glass lifts just enough to be removed by hand.
New Depths Inspired by a local winery, George Kyprianou wanted a glass top on his subterranean wine cellar. The interior is lit, casting soft light into the living space at night and revealing the 132-year-old stone foundation. The three-quarter-inch glass lid sits flush with the floorboards; it opens with an ingenious device that Kyprianou devised using a 12-volt air compressor and a remote-controlled switch. When you push the button, the glass lifts just enough to be removed by hand.
Light Box

Peter created a simple uplight at the top of the wood box by wiring together energy-efficient fluorescent fixtures typically used under cabinets and countertops. “The cheaper magnetic models hum unacceptably loudly, so make sure you get the electronic ballast types,” he warns. He then painted the cavity white to reflect light and covered them with quarter-inch-thick acrylic from TAP Plastics. 

homedepot.com

tapplastics.com
Light Box Peter created a simple uplight at the top of the wood box by wiring together energy-efficient fluorescent fixtures typically used under cabinets and countertops. “The cheaper magnetic models hum unacceptably loudly, so make sure you get the electronic ballast types,” he warns. He then painted the cavity white to reflect light and covered them with quarter-inch-thick acrylic from TAP Plastics. homedepot.com tapplastics.com
The view of Kapiti Island is fully revealed from the tower.
The view of Kapiti Island is fully revealed from the tower.
"Shane enjoys both cooking and entertaining so we maximized the counter space to make meal prep and hosting easy," Priftaj says. "It was also very important that the kitchen include a gas grill so he could quickly and conveniently grill without having to climb up five flights of stairs to use the bbq on the patio." Priftaj selected high-gloss acrylic white cabinets from bulthaup's b3 line with an aluminum backsplash and b3 prism drawer system to keep things tidy. A Wolf hood and gas cooktop with chargrill give Carslake the flexibility he desired for indoor grilling. The counters are polished white quartz.
"Shane enjoys both cooking and entertaining so we maximized the counter space to make meal prep and hosting easy," Priftaj says. "It was also very important that the kitchen include a gas grill so he could quickly and conveniently grill without having to climb up five flights of stairs to use the bbq on the patio." Priftaj selected high-gloss acrylic white cabinets from bulthaup's b3 line with an aluminum backsplash and b3 prism drawer system to keep things tidy. A Wolf hood and gas cooktop with chargrill give Carslake the flexibility he desired for indoor grilling. The counters are polished white quartz.
The top container contains Wardell's office—and a "napping nook" above that.
The top container contains Wardell's office—and a "napping nook" above that.
In the dining area, a one-of-a-kind table with a reclaimed Carrara marble top by NET—themultidisciplinary design firm of architect Alejandro Sticotti, with whom Nicolas works—is surrounded by prototypes of the company’s Board chair. The family dog, China, sits on a floor made of travertine tiles.
In the dining area, a one-of-a-kind table with a reclaimed Carrara marble top by NET—themultidisciplinary design firm of architect Alejandro Sticotti, with whom Nicolas works—is surrounded by prototypes of the company’s Board chair. The family dog, China, sits on a floor made of travertine tiles.
The architects added a small circular skylight to serve as a vertical focal point in the center of the fifth floor. The quarter-sawn white oak risers produce a beautiful rippled grain highlighted by the abundant natural light.
The architects added a small circular skylight to serve as a vertical focal point in the center of the fifth floor. The quarter-sawn white oak risers produce a beautiful rippled grain highlighted by the abundant natural light.
The Kelleys furnished the cottage with help from Suzanne’s daughter Betsy Burbank of Betsy Burbank Interiors. Classic modernist icons, such as a Saarinen Womb chair for Knoll, a Herman Miller Eames lounge chair, and an Eileen Grey E1027 side table look at home alongside present-day pieces such as an Encore sofa (which handily folds down into a sleeping surface) from Room & Board and a Doka rug designed and produced by Stephanie Odegard. The Wohlert pendant lights from Louis Poulsen were designed by Vilhelm Wohlert in 1959, but grouped as such, they appear distinctly contemporary.
The Kelleys furnished the cottage with help from Suzanne’s daughter Betsy Burbank of Betsy Burbank Interiors. Classic modernist icons, such as a Saarinen Womb chair for Knoll, a Herman Miller Eames lounge chair, and an Eileen Grey E1027 side table look at home alongside present-day pieces such as an Encore sofa (which handily folds down into a sleeping surface) from Room & Board and a Doka rug designed and produced by Stephanie Odegard. The Wohlert pendant lights from Louis Poulsen were designed by Vilhelm Wohlert in 1959, but grouped as such, they appear distinctly contemporary.
Despite the cast-on-site concrete dividers, there's still an airy sense of space; the dividers support, instead of overwhelm. This approach came from the architects' constant sense of experimentation and playfulness, a deliberate approach that helped them find new ways to use recycled and salvaged materials.
Despite the cast-on-site concrete dividers, there's still an airy sense of space; the dividers support, instead of overwhelm. This approach came from the architects' constant sense of experimentation and playfulness, a deliberate approach that helped them find new ways to use recycled and salvaged materials.
"It was supposed to be as naked as possible," says Alexandru Popescu, one of the members of R3Architetti who helped design and build the 3 Vaults apartment. "The furniture is absolutely included in the architecture; it’s more like an indoor landscape instead of a typical open plan." The kitchen exemplifies their approach, with textured concrete walls contrasting with wood panels and salvaged industrial lighting. The table, custom built by R3Architetti, is made in part from pipes procured from one of their fathers, a plumber.
"It was supposed to be as naked as possible," says Alexandru Popescu, one of the members of R3Architetti who helped design and build the 3 Vaults apartment. "The furniture is absolutely included in the architecture; it’s more like an indoor landscape instead of a typical open plan." The kitchen exemplifies their approach, with textured concrete walls contrasting with wood panels and salvaged industrial lighting. The table, custom built by R3Architetti, is made in part from pipes procured from one of their fathers, a plumber.
The playroom later became Xenia’s office.
The playroom later became Xenia’s office.
The yellow North Face tent looms over the top of the main building.
The yellow North Face tent looms over the top of the main building.
Yvette, Adrian, and their son Julian survey the view from the top-floor terrace. “I’ve never been fond of modernism—I find it cold,” Adrian admits. “But having this house, I have 

to say, it’s growing on me.”
Yvette, Adrian, and their son Julian survey the view from the top-floor terrace. “I’ve never been fond of modernism—I find it cold,” Adrian admits. “But having this house, I have to say, it’s growing on me.”
Still, it’s possible to remove or relocate non-structural walls in a home with good bones.
Still, it’s possible to remove or relocate non-structural walls in a home with good bones.
The master bedroom occupies a private space on the top floor.
The master bedroom occupies a private space on the top floor.
A Nelson jewelry cabinet and Massimo Vignelli lamp.
A Nelson jewelry cabinet and Massimo Vignelli lamp.
The Piranesian view upwards through the central stair to the top floor skylight.
The Piranesian view upwards through the central stair to the top floor skylight.
The kitchen island and cabinets at this Melbourne renovation are made of recycled timber, taking cue from the wooden bookcase that designer Kim Kneipp installed during the home’s first restyling.
The kitchen island and cabinets at this Melbourne renovation are made of recycled timber, taking cue from the wooden bookcase that designer Kim Kneipp installed during the home’s first restyling.
The multidisciplinary team at State of Kin, a Perth-based design studio, wanted to create a uniquely Australian home, one that incorporated a variety of both multicultural and local sources. The idea of such a mix, says director Ari Salomone, "is quite true to the Australian vernacular." <span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">When choosing what shades would go into the home's color palette, the design team drew heavily on the Western Australian landscape. "We looked to the Pindan red dirt of the Northwest, the luminous white beaches, the dusty eucalyptus greens,
The multidisciplinary team at State of Kin, a Perth-based design studio, wanted to create a uniquely Australian home, one that incorporated a variety of both multicultural and local sources. The idea of such a mix, says director Ari Salomone, "is quite true to the Australian vernacular." <span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">When choosing what shades would go into the home's color palette, the design team drew heavily on the Western Australian landscape. "We looked to the Pindan red dirt of the Northwest, the luminous white beaches, the dusty eucalyptus greens,
The sunken lounge was designed with "slowing down and appreciating the environment" in mind. A custom-made, built-in sofa wraps around the space, bleeding into the stairs and a custom wood display shelf. Not having a TV was an intentional choice. "We wanted the client to be able to lie back and watch the clouds and the sky, to have conversations, to read a book, to play with their pets," says Knights.
The sunken lounge was designed with "slowing down and appreciating the environment" in mind. A custom-made, built-in sofa wraps around the space, bleeding into the stairs and a custom wood display shelf. Not having a TV was an intentional choice. "We wanted the client to be able to lie back and watch the clouds and the sky, to have conversations, to read a book, to play with their pets," says Knights.
Large windows let in an abundance of natural light and views of the landscape.
Large windows let in an abundance of natural light and views of the landscape.
A slatted walkway leads into the new library, which the Gimons have outfitted with a Topissimo rug by Nani Marquina, Grove Garden wallpaper from Osborne & Little’s Tara collection, and a pink Chroma Sassy sliding wall panel by 3form.
A slatted walkway leads into the new library, which the Gimons have outfitted with a Topissimo rug by Nani Marquina, Grove Garden wallpaper from Osborne & Little’s Tara collection, and a pink Chroma Sassy sliding wall panel by 3form.
Honed Carrara marble lines the kitchen countertops as well as the backsplash.
Honed Carrara marble lines the kitchen countertops as well as the backsplash.
The soft undulation of the outer brick wall continues playfully throughout the heart of the family home in a lattice form.
The soft undulation of the outer brick wall continues playfully throughout the heart of the family home in a lattice form.
Planning regulations required a gable roof, which the architects split into four shed roofs carefully designed to respond to heavy snow shed and meet spatial and aesthetic wishes.
Planning regulations required a gable roof, which the architects split into four shed roofs carefully designed to respond to heavy snow shed and meet spatial and aesthetic wishes.
Glass doors open the home to an expansive wooden deck overlooking gorgeous Alpine views.
Glass doors open the home to an expansive wooden deck overlooking gorgeous Alpine views.

6,451 more photos