183 Office Desk Study Design Photos And Ideas

Whether it be a study, library, or craft room, the modern office is a tranquil place for you to flex your creativity, conduct meetings, and carry out day-to-day business. Cram the shelves with your favorite books, put the table in the middle of your room, or splurge on the perfect desk lamp—a great office should reflect your personal taste and inspire your best work.

Here, a timber desk is slotted into a cozy corner in the study loft.
Built-in shelves run along the entire length of the wall of the mezzanine study loft.
The lofted study is an idyllic addition to the floor plan, especially since the husband regularly works from home.
Study
Office
Work space
This bedroom is currently configured as an office.
Rand added significant square footage for a studio and office at the back corner of the original design. This area features expansive views of the landscaped garden.
A crisp palette of toned woods and fresh white paint give the indoor and outdoor spaces a light and open feel.
Canny 'The New' Office
AFTER - Son's study area and activity room separate using 3 frosted glass retractable panels.
A study area for two.
The upper level includes an open study area, as well as a private master bedroom.
With a slanted glazed ceiling, a white fitted bookcase, and wood-clad walls, the study is a light, bright space to work in, and has views of the garden thanks to the expansive glass doors.
The compact office was wholly redesigned and can be readapted into a nursery, study or even a child's bedroom.
Oak parquet was used throughout the apartment.
The child's room has a bunk bed and study area.
The master bedroom and a study are located on the upper floor.
Baltic birch plywood is installed on the walls of the Mono, eliminating the need for baseboards and trim. The team wanted to make the structures as efficient as possible so that they would leave small environmental footprints.
Wood and veined Arabescato marble, used throughout the home, create contrasting warm and cool elements.
Office
The simple material palette adds a textural richness to the space, balancing the updates against the simplicity of the original building. A bespoke gate further customizes the design.
The master bedroom has enough space to accommodate a home office, library, and lounge.
Renewable Plantation Pine was used for the wall frames, floor beams, laminated roof, and plywood lining.
A handcrafted, fold-up dining table/desk made from walnut with white oak inlays, and a built-in reading nook with storage, make good use of space.
The living/dining room features large expanses of glass walls. These spaces either look out to the green outdoor areas or into the interior voids.
The stair railing becomes a picture ledge.
A simple desk area merges with a built-in sofa, which includes storage beneath it. The wood components in the units are bamboo, chosen for its durability and warmth.
A multipurpose room off the main area has the same plywood cabinetry for a consistent look. The room has sliding doors that can be closed for its use as a fourth bedroom or study, or left open to enlarge the main living area.
An antique desk, a Lawson Fenning Highland Wingback Chair, a Jim Bindman table lamp, a Workstead Lodge pendant, and art by Brandon Hinman can be found in the office.
Using TruForm’s online design tools, the Nguyens added a main level bedroom and two lofts. They also added a bump-out nook, which would double as their youngest toddler's bed area.
The Multifunctional Study Room
The Multifunctional Study Room
A vaulted loft room complete with a typewriter and natural wood furnishings serves as the perfect hidden workspace. The chair is a vintage Cherner chair, the side table is Nanna Ditzel, and the wood lamp is a Muuto Wood model.
Victoria collects paraphernalia from medical catalogs, like the model spine on display in her study (bottom). The chrome Triennale Atomic Orbiter floor lamp is by Robert Sonneman.
Pirman, an illustrator, works on a vintage Florence Knoll table in his studio at the front of the house.
Similar to other Eichlers in this style, the office looks through the courtyard and into the living room. Klopf Architecture made minor necessary adjustments to the windows but preserved the bulk of the clerestory windows.
A study area on the second level looks down to the first level.
Lara's home office consists of a MacBook Air and Ferruccio Laviani Abat-Jour lamp for Kartell.
In the den, Lara and Cal read a Hardy Boys mystery on the Flexform Groundpiece sofa by Antonio Citterio while Chris works in his "office." The cozy room where the family spends much of their time once housed the kitchen.
The workstation and the cabinets are by Korben Mathis Woodworking; the desk lamp is  from TaoTronics.
Set over two levels, the converted barn has been fitted with gray-framed windows that look out to the lush fields outside.
Study Desk
A movable wall clad in wainscoting on one side slides along tracks in the dining-room ceiling, dividing the room into a meeting space and a library. The Shiro Simple Modern Pendant lights can be easily removed and reattached after moving the wall.
A home office is located on the upper floor at the front of the house with a private balcony that also serves as the covering of the front porch.
The living area and a study corner.
Inspired by modern Japanese minimalism, the walls of this two bedroom apartment was demolished and the space transformed into a studio with an “Engawa” – a space  between the indoor and outdoor areas often found in traditional Japanese architecture – which maximizes light penetration into the interior. Kevin’s home also has a working desk fitted with a retractable curtain for privacy.
Van Everbroeck’s home office occupies the end of one arm of the building. An industrial outdoor light fixture is mounted on a black-painted steel post. The orange of the back wall was chosen to work with the glowing rays of the sunset and the silhouetted, dancing shadows of leaves.
Study Desks with mountain view.
This is the bonus office space that is complete with original wood paneled walls and a sliding door to the patio.
The renovated home office includes DIY storage and a hand-painted, eight-color mural in the likeness of a 1600s etching that Goldman did herself—an endeavor that took over 100 hours.
The cellar now houses an office, studio, and exhibition space.
The study is punctuated by a red accent chair.