206 Kitchen Ceiling Lighting Marble Counters Design Photos And Ideas

8. "How often do I like to communicate with my realtor and what's the best way to do so?" 

"Your agent should know how you like to check in and by what method—text, email, or phone,” explains Hoffman. “The biggest complaints we hear from clients who have worked with other agents is that their agent did not communicate with them in the way they wanted."
Kasey and Nick chose to keep the long, reclaimed-marble countertop in the kitchen, which had been renovated by the previous owners of the 1954 Wendell Lovett home.
The curved blue kitchen larder has a projecting “nose” that illuminates the worktop and a mirrored eye that “winks” each time the door is opened.
The kitchen work surface is crafted from terrazzo from InOpera, a company that reuses marble offcuts.
The kitchen backsplash features pink square Domus tiles framed by turquoise blue Mapei grout. The blue grout echoes the tones of the pale blue pantry and the teal cabinetry.
The quartzite island in the kitchen is a grounding presence beneath the void and a focal point between the dining room and living room. The living room features a Gentry sofa by Patricia Urquiola for Moroso.
A wine refrigerator and wet bar with the same finishes as the kitchen for cohesion brings more function for entertaining. “We use it more than we've ever used it before,” says Shawn. “It is no longer a dumping ground.”
Construction pausing during the pandemic turned out to be a boon: Living in the half-finished space, the couple realized they needed to open up the pass-through to the rest of the house for even more circulation.
A niche was built out for the wall ovens and a coffee counter.
Shawn, who runs Von Walter + Funk, a lifestyle boutique and event creative company, made the pendant lights over the island.
Mouser Cabinetry’s textured laminate flat-front doors were used throughout. The slim, black hardware is Europa by Top Knobs.
The couple chose Thermador appliances from Don’s Appliances. The black Nero Marquina marble counters are in a high honed finish, which kept them from becoming too gray in the finish process.
The Backed Utility Stool from Schoolhouse Electric in Sergeant Green now lines the island, offering a designated spot for guests to hang out while Jamie cooks.
The architects created built-in storage to show off Frank and Amy’s extensive LEGO collection. A glimpse of the couple’s collection can be seen on the left.
The cabinetry in the kitchen is rift-sawn, dark-stained white oak that complements the ceilings and contrasts with the white walls. The dark-pigmented concrete floors were intentionally left untreated in order to convey a sense of time. “As the home ages, the floor ‘records’ the construction process, foot traffic, wine spilled at birthday parties, drips of olive oil from anniversary dinners, watermarks from relaxing showers, and so on,” says architect Hunter Gundersen. “Every action will be subtly set in stone before it’s quickly cleaned up or swept away. Over the years, a patina of life will build up, adding depth and beauty to the interior.”
The kitchen features a marble backsplash and a precisely placed window. The floors and internal walls are also crafted from clay and concrete.
The light in the kitchen is Supernova by Delta. “We explored the historical idea of how traditional native dwellings had a fire at the centre of the house around which everything gathers,” says architect Trevor Wallace. “The idea of an ‘oculus’ came from this and we thought it would be fun to play off that and provide this oculus-like light that is effectively the centre point of gathering within the home.”
The large kitchen is a space for the family to gather, with a stone-look porcelain benchtop and splashback from Stone Tile. “The clients wanted the stone in the kitchen to feel natural rather than dramatic,” says architect Trevor Wallace. “It's large format porcelain, though, as I don’t think they would have been able to handle the level of patina that would have developed on a natural stone when cooking with children!”
The sleeping quarters and a family room are located down the hallway.
The backsplash in the kitchen is a frameless sliding window that offers natural cross ventilation. It currently frames the ti-tree fencing, but as the landscaping grows greenery will be visible.
The material palette is subtle, with a few feature elements. In the kitchen, for example, white cabinetry matches the wall finish for a seamless appearance, while the marble countertop is a nod to the owners’ Italian heritage and provides a natural focal point for entertaining.
This area is made for coffee, wine, and other beverage needs, complete with drawers for equipment. A Danby Silhouette Beverage center sets the scene.
The timber used in the scaffolding and off-cuts from the framing were kept and redeployed for furniture and accents on the walls—such as the timber block in the primary kitchen.
Marble covers the backsplash, and new upper cabinets inset with fluted glass were added.
The stainless-steel elements, including the counter and cabinets, were also kept in place for their industrial character. The island was reworked and topped with marble.
The architects reused much of the existing walnut cabinetry, giving it an ebonized finish for contrast.
The vintage glass pendant lights were found on Etsy—one of the designer’s favorite resources. “I am not a flea market person. I just don’t have the stamina,” says Zachary. “But when it comes to Etsy, I’m just, like, ‘Okay, I can handle this.’”
Zachary brought in new counter stools from Rejuvenation.
The existing cabinets were painted Card Room Green by Farrow & Ball.
Since there was plenty of storage, Zachary took down the upper cabinets and replaced them with a Logan wall rack from Lostine.
Fir-framed sliding glass doors match floating shelves made from the same wood. To create the open corner, Davis’s team buried a steel beam in the ceiling.
Board and batten paneling, painted in Benjamin Moore’s Nimbus, nods to the home’s history.
The kitchen, with a window "backsplash" over the sink and cooktop, anchors the great room. It features Japanese and Shaker-inspired cabinetry by New Antiquity, and imperial danby marble countertops from Vermont Quarries.
A local blacksmith fabricated metal elements for the doors, shelves, and light fittings throughout the house.
The dining table and chairs in the kitchen were handcrafted by the homeowner from timber harvested on-site.
Now, the sizeable kitchen is an exceptional blend of old and new. The original floors, coffered ceiling, and windows are joined with IKEA cabinets with Semihandmade fronts, and Vermont-sourced Danby marble counters.
The backsplash is composed of Fireclay tile, the floating shelves are from Semihandmade, and the light above the island is by Andrew Neyer. The Virgin of Guadalupe painting that the couple picked up in a flea market in Mexico City is an ode to the home’s Catholic rectory past.
The front and back doors are only 12 feet apart from one another, separated by the living space at the heart of the home. The open floor plan allows the living space, den, dining room, and kitchen to flow into each other, while the way the volumes are positioned makes each space feel distinct—this works well for entertaining both large and small groups.
A full-length skylight above the floating steel shelf in the kitchen allows light to stream across the Venetian plaster wall and bounce off the high-gloss white shelf. “It creates an ever-changing and ethereal experience,” says designer Jamie Chioco. The ceramic dishes and plates displayed on the shelf are from Kinn Home.
The kitchen countertops and backsplash are Carrara marble slabs, while the cabinetry is crafted from vertical-grain white oak, which adds warmth while contributing to the brightness of the interior palette.
The island bar in the kitchen features white Arcilla Field tiles by Ann Sacks that match the turquoise tiles used in the guest bathroom. The lights above the bench are classic VL45 Radiohus pendants, which were originally designed in the 1940s by Danish architect Vilhelm Lauritzen for Louis Poulsen for the construction of the Radiohuset building in Copenhagen.
The kitchen opens up to a covered courtyard, which features a fireplace that transforms the semi-outdoor space into a cozy living area year round. This courtyard connects to the covered deck, from which the bedrooms can be accessed.
In the kitchen, a bank of copper-fronted cabinetry joins the pink marble backsplash. The island is set atop a curving pink base that gives it some lightness.
Extending the open shelves across the window in the kitchen maximized the area for storage, creating a visually appealing way to display the couple's collection of ceramic tableware.
Shands paired maple wood kitchen cabinets with veined marble countertops to provide character to the space without overwhelming it. "These materials, complemented by the open shelves with stacked ceramics, are key to the experience," she says. Sub-Zero undercounter refrigerators and freezer opened the kitchen up to allow for more counter space.
“For me, it was very important to use materials which last and age with grace,” Schalgien says of the Verde Guatemala countertops.
“One night when we sat and had a dinner, I said I would design this neon for his kitchen because it would be perfect,” Schwalgien says, “and then he agreed to it.”
Interior Designer Stephanie Dyer in the completed project.
Dyer Studio custom-designed the island with a black-stained white oak wood base and a walnut and soapstone counter that curves at both ends.
Dyer was inspired by all of the original curved details throughout the home, and wove subtle references into the kitchen’s design, including the scalloped detail in the stone counter and backsplash, the curving walls of the stove alcove, and at the coved ceilings.
Removing the dropped ceilings had a dramatic effect on the perceived size of the room. “I think the ceiling height alone changed how that space felt,” says Dyer.
The team added a bank of windows above the sink to flood the room with light. The ceiling pendants are from Allied Maker and the stool is the Cherner Counter Stool from Design Within Reach.
Per the clients’ request, the kitchen skews to a predominantly white color palette, with the bespoke island providing contrast.
"It is also possible to add a separate kitchen island in a different color than the rest of the kitchen," suggests Christensen.
The MATCH kitchen by Muller Van Severen for Reform was customized by the homeowners themselves and was installed in the spring of 2019, shortly after Reform first launched the design.
There are now two options for seating—at the end of the island or in the nook beyond.
The star of the renovation, and the Richter's favorite room, is the kitchen. It is also the room that underwent the biggest transformation. They created custom cabinetry design with playful, ribbed side panels and curved marble profiles. They also designed deep storage drawers hidden behind custom lacquered cabinetry.

The modern kitchen is the heart of the home. Cooking and conversing go hand-in-hand as meals are created, memories made. Whether teaching an old family recipe, reading the newspaper in a breakfast nook, or chatting over the daily morning coffee, the ritual of the everyday begins here. Spark your imagination by browsing our collection of modern kitchens. From popular counter materials like marble, granite, quartz, and wood; to stunning examples of white cabinets; to flooring options like hardwood and concrete, these projects showcase it all. You'll also find ideas for backsplashes, lighting, appliances, and sinks.