Townhouse "Screen" Extension

By

The "screen" towards the garden.

An intervention is made to a small-scale amorphous building accommodating an individual house. The interventions and additions made over time created a garage and a series of annexes in different shapes and sizes, placed without any particular rule in mind. The project aims to perfect the house filling it with functional spaces while also cleansing and organising the exterior space of the patio. The main volume of the house and the garage are thus further preserved.

In the interior space, the intervention brings a spacious living area, attached to the main volume at the same time opening towards the exterior on all its three sides. The shape is so conceived in order to generate an ample interior space while directing it to the light and overlooking the exterior. Natural light is the starting point of the project; the most significant element is the "screen" towards the garden which allows for an opening on the entire wall. This has a double purpose: one the one hand, it facilitates the view from the living room to the exterior space of the garden, allowing natural light inside, while at the same time, it displays the daily activities on the screen of family life.

The old wing of the building, which was left unaltered, houses the night spaces and the kitchen, an area directly connected with the living room.

The building also includes an open, yet protected, space outside – an exterior living area to be used during the warm seasons. If the new living room inside is seen as an addition to the main volume of the house, the covered terrace is created to compliment the garage.

AUTHOR: Attila WENCZEL– PARASITE STUDIO
CO-AUTHOR: Claudiu TOMA , Norbert IANKO

PHOTOGRAPHY: Attila WENCZEL

uploaded Townhouse "Screen" Extension through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.
Modern home with Windows, Metal, and Sliding Window Type. Photo  of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Windows, Sliding Window Type, and Metal. Photo 2 of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Living Room, Recessed Lighting, Light Hardwood Floor, Sofa, Bookcase, and Floor Lighting. Photo 3 of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Living Room, Recessed Lighting, Light Hardwood Floor, Floor Lighting, and Sofa. Photo 4 of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Living Room, Sofa, Pendant Lighting, Light Hardwood Floor, and Floor Lighting. Photo 5 of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Office, Study Room Type, Bookcase, Desk, Shelves, and Light Hardwood Floor. Photo 6 of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Office, Chair, Storage, Light Hardwood Floor, Shelves, Desk, and Study Room Type. Photo 7 of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Office and Study Room Type. Photo 8 of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Bedroom, Light Hardwood Floor, Bed, and Wall Lighting. Photo 9 of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Dining Room, Chair, Light Hardwood Floor, Recessed Lighting, and Table. Photo 10 of Townhouse "Screen" Extension
Modern home with Light Hardwood Floor. Photo 11 of Townhouse "Screen" Extension
Photo 12 of Townhouse "Screen" Extension modern home
Photo 13 of Townhouse "Screen" Extension modern home

Credits

Posted By
Architect
  • Attila Wenczel
  • Claudiu Toma
  • Norbert Ianko
Photographer
  • Attila Wenczel