The Element Apartment

臺灣省, 台灣
Publications
  • Location
  • 臺灣省, 台灣
  • Type
  • Modern
  • Year
  • 2016
  • Square Feet
  • 900
  • Bedrooms
  • 2
  • Full Baths
  • 2
  • This project page was created by community member Marty Chou Architecture

    This is a 80㎡ apartment in Taiwan. The client is a young couple with one child. They have simple request: 2 bedrooms, and living quality.

    We want to capture the basic elements of living quality: sun light, natural material, and fluidity of space.

    Visual elements are reduced to create neutral ambience so that eyes only focus on the depth of space and variation of light.

    Wood and fabric are selected to punctuate or merge with the space and to provide warmth and intimacy; while steel, ceramic, and tiles are used where durability required.

    Doors are set not only to divide rooms but to unite space; when opened, the full height panels disappear and make the entire unit one continuous whole. Walking in it, instead of feeling moving from room to room, it feels as if roaming in an ever-unfolding space.

    Together, these elements create a calm and tranquil environment, a harbor of peace, called Home.

    A neutral ambience that captures the basic living quality: light, space, and materiality.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Wood and fabric are selected to punctuate or merge with the space.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Eyes only focus on the depth of space and variation of light.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Doors are set not only to divide rooms but to unite space; when opened, the full height panels disappear and make the entire unit one continuous whole.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture
    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Wood and fabric are selected to punctuate the space and to provide warmth and intimacy.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Light is used to create layer of space.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Hidden Vanity

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Walk-In Closet with natural light.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Walk-In Closet.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture

    Selection of materials are kept to the minimum, so light become prominent.

    Photo Courtesy of Marty Chou Architecture
    Posted By
    Marty Chou Architecture
    @martychouarchitecture
    Marty Chou Architecture is a Taiwan based design studio. We value beauty of simplicity, in design and in life.
    Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
    The author will be notified whenever new comments are added.