Space for Four

Tel Aviv District, Israel
Interior Design
Photographer
  • Galit Deutsch
Location
  • Tel Aviv District, Israel
  • Structure
  • Apartment
  • Type
  • Modern
  • Square Feet
  • 700
  • Finding the perfect balance between practical needs of living and the feel of space for being, this 65 SQM apartment in Tel-Aviv went through a complete renovation. All inner walls were demolished and a new layout was designed, repositioning public and private areas from scratch, tailor made for a young family.
    The apartment once belonged to the family's grandmother, first built, approximately 70 years ago. The apartment was by now rundown, but this young couple lived here for 12 years, bringing their first child, and planning for another.

    A few essential requirements were needed. Creating an invitingly comfortable public area for the family to spend time together, entertain and cook, altogether keeping a sense of spaciousness.
    Another, was planning the kid's room large enough to accommodate two when needed in the future. This bedroom has two sliding doors - when open, the room becomes a continuous space, making it feel even larger and allowing an enjoyable area to play in.


    The design concept is simple, using a monochromatic scale of colours, added by dashes of blue, and a mix of metals. Incorporating gold, iron and brass in various elements such as lights, coffee tables, door handles and more, and planning custom made carpentry throughout the apartment, creating enough storage solutions throughout.

    In this small apartment, where each square centimeter is significant, the space is designed to meet the requirements of practical and spacious needs, with a strong concept of simplicity, allowing this family of three enough room to evolve into.

    Dalit Lilienthal uploaded Space for Four through Add A Home.
    Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.