Design concept:
Workplaces are the controlling factor in shaping the mental health of the employees and creates an impression on the clients too. The architects realized this hence the core focus was creating a space with gravitas and at the same time affable. The building materials as well as landscaping elements were kept to their natural forms and followed the steps to minimalism. This project creates a benchmark in offices which are – friendly.

Space organization:
The entire office has detailed pockets within itself which are sitting spaces targeting different users. Upon entering, the reception holds the serpentine lounge which stands apart from the rest of the space and concurrently provides a visual frame on entering. The balcony behind the reception desk adds an avant-garde touch to the conventional idea of an office, which was carved out on the eastern façade of the building, which retains mild sunlight and enjoys a scenic ambience. The zig-zag brick wall breaks the simplistic aura of the rooms. The workspace is enveloped by a large number of trees as a courtesy of the location; and openings that allow ample of daylight and ventilation were enlarged on the north eastern façade throughout the space as the client emphasised on the influence of natural light

Neogenesis + Studi0261 uploaded Office 402 through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

Waiting area

Entrance lounge

Entrance Lounge

Overlooking lounge from waiting area

Balcony

Main cabin

Main cabin

Cabin

Staff area

Waiting area

Main cabin

Cabin

Staff Area

Architect
  • Chinmay Laiwala
  • Jigar Asarawala
  • Tarika Asarawala
Photographer
  • Ishita Sitwala

Overview