This project began as a simple addition to the rear of a two storey detached house in Bedford Park. Through the design and construction process the renovation expanded to include a full renovation weaving a new and modern aesthetic into the existing house. The new addition houses an expanded kitchen and sitting area on the ground floor and master suite and balcony on the second floor. New white oak cabinetry and flooring set the tone for the interior. Bookshelves and display cases were considered carefully to serve as subtle dividers to the space. Accents such as carrara marble, concrete cladding, glass, stainless steel hardware and black slate tile serve as complements to the material palette.

Asquith Architecture uploaded North Toronto Addition through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

Kitchen

View from Garden

Dusk view of addition from garden

View of kitchen

Second Floor Balcony

Kitchen

Staircase

Staircase

Dining Room

Builder
  • Webb & Lashbrook
Photographer

Overview

Bedrooms
  • 3
  • Full Baths
  • 3
  • Partial Baths
  • 1
  • Structure
  • House (Single Residence)
  • Style
  • Modern
  • Year
  • 2017
  • Square Feet
  • 2750
  • Lot Size
  • 25' x 110'