Mountain House

Set along a time worn logging trail above a swiftly flowing river, the Mountain House is built on five acres of densely forested, steeply sloping land, almost completely surrounded by the White Mountains National Forest near to the New Hampshire Presidential Range. The year-round home was constructed for avid mountain enthusiasts, who wished to closely inhabit the lush forest and be intimately connected to the surrounding elements and materials. The forest consequently stimulated a highly customized design language that is at once contemporary and timeless.  The original undeveloped site was traced by a long-abandoned logging pull-way along which the house is organized. The two-story internal “breezeway” of local slate, concrete and exposed plywood divides the home in two, separating the main living quarters from the utilitarian studio, workshop and garage. The 24-foot interior traverse provides deep central light, exceptional cross ventilation and ever-present forest or mountain views.

INTERSTICE Architects uploaded Mountain House through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.