Lofty Living

Seattle, Washington
Interior Design
  • Lindsey Runyon Design
Photographer
  • tom marks
Location
  • Seattle, Washington
  • For an LA couple’s 2nd residence, they decided to embrace urban living and purchase a 2-story penthouse in Seattle’s Belltown neighborhood. Modern vibes and rich textures were the name of the game, and enhanced the spirit of the industrial loft space. The husband and wife are huge music fans and photography fans, so the space is generously appointed with rare imagery of uber-famous musicians & bands such as Stevie Nicks, Kurt Cobain, Led Zeppelin, The Rolling Stones, and Bob Marley.

    In the entry hall, we balanced the height with 5’ long chainmaille chandeliers for some edgy impact. New sconces, mirror, and live edge slab created a nice entry experience with a warm orange accent wall backdrop in the niche. A custom driftwood coat rack stands in the corner providing function and interest to the space. The tribal rug brings in some great color, and the Bob Marley photo set on the wall provides a hint of the art that will be featured throughout the home.

    The dining area was really fun to work on. The most dramatic feature is the stenciled wall treatment that wraps around toward the entry. We had a stencil custom-sized to be the right scale for this wall. It provides the perfect point of drama and interest for the space. The marble-topped dining table is a stunning feature, and the lambswool dining chairs really warm it up. The custom-made leather covered bar trunk from Jaipur, India sits underneath an iconic Led Zeppelin photograph. Set against the stenciled backdrop, it creates a beautiful feature space. Over the dining table, the beaded textile chandelier adds another natural element and anchors this zone within the great room.

    In the living area we kept the focus was on the beautiful view of Puget Sound. The color palate stayed chiefly in varying shades of neutrals and textures throughout a grouping that surrounds the fireplace. Classic mid-century furniture mixes in with unique modern pieces to create a luxe look. A new live-edge wood slab was brought in to add some warmth to the steel bench on the side of the fireplace. Instead of a coffee table, we used 4 small side tables for a more dynamic arrangement. One of the most fun pieces in the home is the wavy wood side table that sits next to the womb chair--such great impact from a small piece.

    In the kitchen, we replaced all the countertops, going with a unique granite for the island. The backsplash was a custom-blend glass tile in a chevron pattern that played off the colors in the island stone slab.

    In the master bedroom, we went bold and dramatic. The ceiling is treated with 3-dimensional paneling that brings in a geometric texture. The wall color is a bold, dark teal to establish an energetic, moody feel. Mid-century influences can be seen in the bed, lighting, nightstands, and wall sculptures. The collage wall in this room would make any gallery owner jealous: The wife’s internationally-recognized professional photography, capturing travels as well as photos with personal meaning to the couple, mixes with iconic, limited-production photos of famous musicians. The room is anchored by a moroccan rug, and the raw, industrial look of the concrete columns and exposed steel make this space the ultimate in rock and roll glam.

    For the master bathroom, we brought in some international travel, as well as some glamour. A chunky chandelier hangs over the bathtub; basic-builder mirrors were replaced with a more attractive scalloped-frame solution and new sconces were added. African woven baskets provide texture and interest on the walls and as storage throughout the space.

    Upstairs in the mezzanine loft, the wife’s office & creative space hosts an industrial storage cart, lucite-sided leather stools, an intense metal sideboard, and modern architectural-looking desk. It is an odd-shaped space, but we were able to work with it to make it both beautiful and functional for her. The chandelier hanging over the desk was originally hanging over the dining area but felt more appropriate to this smaller zone. The bulletin board was a whole project on its own: The stencil was custom-created based off a Pacific Northwest tribal pattern. The board & frame were designed in an L-shape to transform an awkward corner into a beautiful place to display notes and photos.

    Caroline@lindseyrunyondesign uploaded Lofty Living through Add A Home.
    Add your own project for the chance to be featured in Editor's Picks.