Project posted by Peripherie Design Studio

Lighthus

Year
2019
Structure
House (Single Residence)
Style
Scandanavian

Rental for 4 Guests

$450 / night
Check Availability
Loft Space
Loft Space
Family Room & Dining Space
Family Room & Dining Space
Loft Bedroom
Loft Bedroom
Dining Space - Menu Harbour Chairs from Norden Living, San Francisco
Dining Space - Menu Harbour Chairs from Norden Living, San Francisco
Garden Patio with Cedar Hot Tub
Garden Patio with Cedar Hot Tub
Master Bedroom in the morning.
Master Bedroom in the morning.
Kitchen Fenix® Island by Sozo Studio, San Francisco
Kitchen Fenix® Island by Sozo Studio, San Francisco
Atrium finished in American Clay Plaster
Atrium finished in American Clay Plaster
Master Bathroom
Master Bathroom
Master Bathroom
Master Bathroom

Details

Square Feet
2480
Lot Size
6577
Bedrooms
2
Full Baths
2
Smart Home Tech
Nest
Google Home

Credits

Architect
Peripherie Design Studio
Sunhyung Kim
Interior Design
Peripherie Design Studio
Landscape Design
Peripherie Design Studio
Builder
Sierra Sustainable Builders
Photographer
William Liow

From Peripherie Design Studio

Located in the heart of South Lake Tahoe’s Al Tahoe neighborhood, this urban cabin is situated within a 10-minute walk to the lake and nearby meadows. Functionally, it is a vacation home with two bedrooms and two bathrooms plus loft, with an emphasis on open communal spaces. From one end of the cabin to the other, the volume of space is arranged in a continuous, ritualized sequence of programs. The orientation of hardwood planks and ceiling planes delineate the cabin’s various spaces. Rather than a straight-forward, compact layout of functions, the cabin's form is attenuated, designed to slow down routines of familiarity in favor of prolonging spatial awareness. The cabin weaves through the forest. As nature shapes the cabin, the cabin shapes light, and the light, in turn, shapes us.