Project posted by Lisa Breeze Architect

Coburg House

Year
2017
Structure
House (Single Residence)
Style
Traditional
Meals Area
Meals Area
Kitchen
Kitchen
“We played with the ceiling forms to create spaces within the overall space, while soft natural light is introduced into the depths of the home with skylights,” says Lisa Breeze. The dining room of Coburg House takes advantage of this to stunning effect.
“We played with the ceiling forms to create spaces within the overall space, while soft natural light is introduced into the depths of the home with skylights,” says Lisa Breeze. The dining room of Coburg House takes advantage of this to stunning effect.
Living Area
Living Area
Exterior detail
Exterior detail
Living Area
Living Area
Deck
Deck
Kitchen
Kitchen
Bathroom
Bathroom
Front facade
Front facade

Details

Full Baths
1
Partial Baths
1

Credits

Interior Design
Builder
Neverstop Group
Photographer
Caitlin Mills

From Lisa Breeze Architect

Having lovingly restored the front of this Californian Bungalow, our clients were seeking help to reinvent the back of the home. The brief was to create a functional, beautiful and bright abode for their family.

We achieved this with a combination of re-purposing the existing spaces and adding a small extension to the back and side. We added a new Kitchen, Bathroom, Laundry and Living space, all with a strong connection to the outdoors. We played with the ceiling forms to create spaces within the overall space, while soft natural light is introduced into the depths of the home with skylights. We also paid homage to the simple heritage details of the era by referencing the overall form and textures of the old Californian Bungalow.