The new house for an extended family is located on the same property as the owner's old home. The two residences stand in a parallel orientation and are separated by a swimming pool, which exists as a part of the original residential program. This communal area also connects, and at the same time contributes, to the visual divide between the two residences. It lessons the congestion of the program and allows for the family members to see and interact with each other. Surrounded by the green of the trees and garden, the space embraces the succulence from all directions expect for the west- facing wall. The allocation of restrooms and storage rooms that help to filter the afternoon heat and intentional. Exposed concrete was brought in to reflect the owners/ taste and preference for sleekness and simplicity. Black aluminum panels wrap the exterior wall to maximize the privacy while natural light and wind are still allowed to make their presence within the house.

Anonym uploaded bAAn through Add A Home.
Add your own project for the chance to be featured in Editor’s Picks.

facade of the house

combines wood, concrete and metal

foyer

living area

dining area

walkway

Recessed lighting is strategically placed along the edges of this expansive, minimalist bedroom in Thailand. For master bedroom ceiling lighting ideas where a clean look is desired, recessed lighting makes a great option.

pool

pool

living area

bathroom

facade materials

main road

Architect
Interior Design
Landscape Design
Photographer
  • Chaovarith Poonphol

Overview