Collection by Thomas Albrecht
Although The Goat Heads are mostly clad in metal, it’s the plastic panel walls at the entries that really shine. “In the evening they act like lanterns and animate the courtyards,” says Rogers. Their glow is tempered by the concrete breeze-block walls. “It was important that the units weren’t too bright—part of the beauty out here is the sky at night.”
Although The Goat Heads are mostly clad in metal, it’s the plastic panel walls at the entries that really shine. “In the evening they act like lanterns and animate the courtyards,” says Rogers. Their glow is tempered by the concrete breeze-block walls. “It was important that the units weren’t too bright—part of the beauty out here is the sky at night.”
Both courtyards are enclosed by Featherlite breeze-block walls that filter the sun, sometimes to dramatic effect; the one that fronts Lange’s unit lets the sunrise light fill her space.
Both courtyards are enclosed by Featherlite breeze-block walls that filter the sun, sometimes to dramatic effect; the one that fronts Lange’s unit lets the sunrise light fill her space.
Slats along the facade filter natural light into the master bathroom.
Slats along the facade filter natural light into the master bathroom.
In the master bedroom, Leger bedside tables by Rodolfo Dordoni for Minotti sit alongside a Lifesteel bed by Antonio Citterio for Flexform in the master bedroom. The linens are by Coyuchi. Glass sliders lead to a large deck.
In the master bedroom, Leger bedside tables by Rodolfo Dordoni for Minotti sit alongside a Lifesteel bed by Antonio Citterio for Flexform in the master bedroom. The linens are by Coyuchi. Glass sliders lead to a large deck.
The cedars slats filter natural light.
The cedars slats filter natural light.
A concrete block wall (above) separates the entry from the living area, where an Arne Norell Kontiki easy chair joins an Eames lounge chair.
A concrete block wall (above) separates the entry from the living area, where an Arne Norell Kontiki easy chair joins an Eames lounge chair.
For the dining room, Claudio asked local artisans to create an homage to Donald Judd’s Library chairs using Oaxacan materials.
For the dining room, Claudio asked local artisans to create an homage to Donald Judd’s Library chairs using Oaxacan materials.
A narrow stairwell leading from the kitchen to the primary suite above is partially enclosed by a brick screen, which lets in light and fresh air. Solar panels line the roof of the bedroom. “We didn’t want to plant just any home in Mexico,” Marc says. “It had to be a Mexican house that’s going to survive here.”
A narrow stairwell leading from the kitchen to the primary suite above is partially enclosed by a brick screen, which lets in light and fresh air. Solar panels line the roof of the bedroom. “We didn’t want to plant just any home in Mexico,” Marc says. “It had to be a Mexican house that’s going to survive here.”
In the shower, the slat wall feeds into a convenient bench.
In the shower, the slat wall feeds into a convenient bench.
The solid support wall was swapped out for a wood slat wall. Dunn Edwards “Revival Rose,” an update on the terracotta color, was used to define the kitchen from the rest of the home.
The solid support wall was swapped out for a wood slat wall. Dunn Edwards “Revival Rose,” an update on the terracotta color, was used to define the kitchen from the rest of the home.
“The house went up so fast compared to a lot of buildings we do, because it’s such a simple design,” explains designer Tim Whitehill.
“The house went up so fast compared to a lot of buildings we do, because it’s such a simple design,” explains designer Tim Whitehill.

25 more saves