Collection by John Lum Architecture

Larkspur Residence

Like
Comment
Share

MODERN JEWEL BOX IN THE WOODS

This complete remodel transformed a small cabin into to a light-filled, open plan jewel box of a house, that now delights and serves the client. The focus of this project was on the quality of the space, not the quantity, allowing higher grade materials while remaining budget conscious.

The three bedrooms remained where they had been located, while the demising walls between the family, kitchen, living and dining were removed to create a cascading great room, allowing for hill views that were previously blocked by an awkward masonry fireplace and inefficient floor plan.

Large sliding doors allow access to the existing pool terrace, and a dramatic linear skylight traces the former closed off hallway flooding the interior of the house with daylight. A painted wood wall distinguishes the private areas (laundry, study and bedrooms) from the public areas while adding textural interest. The exterior of the house is a restrained modern statement, with natural wood soffits and generous windows, allowing the house to blend into its wooded site, creating an updated Larkspur vibe.

Comments
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.
Dwell Life © 2016Download our iOS App

Join us and discover, create, and collaborate with the Dwell community.

Log in