Collection by RFL

Landscaping

A large brick patio awaits adjacent to the main living areas, catering to easy entertaining.
A large brick patio awaits adjacent to the main living areas, catering to easy entertaining.
"Cork floors warm the space, with earth tones introduced to complement the woodwork and cabinetry,
"Cork floors warm the space, with earth tones introduced to complement the woodwork and cabinetry,
Clad in Cor-Ten steel and topped with a grassy roof, this rugged house is nearly invisible from the road.
Clad in Cor-Ten steel and topped with a grassy roof, this rugged house is nearly invisible from the road.
Aaron and Yuka Ruell transformed a 1950s Portland ranch house into a retro-inspired family home with plenty of spaces for their four children to roam. In the kitchen, interior designer Emily Knudsen Leland replaced purple laminate cabinets with flat-sawn eastern walnut, and added PentalQuartz countertops in polished Super White for contrast. The kitchen island is clad with original red tiles, and hanging cabinets above it were removed to maximize light and family-room views.
Aaron and Yuka Ruell transformed a 1950s Portland ranch house into a retro-inspired family home with plenty of spaces for their four children to roam. In the kitchen, interior designer Emily Knudsen Leland replaced purple laminate cabinets with flat-sawn eastern walnut, and added PentalQuartz countertops in polished Super White for contrast. The kitchen island is clad with original red tiles, and hanging cabinets above it were removed to maximize light and family-room views.
Towering bamboo plants conceal a cedar deck with a sunken redwood hot tub from California Hot Tubs.
Towering bamboo plants conceal a cedar deck with a sunken redwood hot tub from California Hot Tubs.
The spaces are connected by stairs made of railroad ties. The railings are wood painted silver, a treatment often used by Neutra for window mullions. “He did it so they would be less visible,” says Patrick.
The spaces are connected by stairs made of railroad ties. The railings are wood painted silver, a treatment often used by Neutra for window mullions. “He did it so they would be less visible,” says Patrick.
Floor Plan of Glen Road Residence by Risa Boyer Architecture
Floor Plan of Glen Road Residence by Risa Boyer Architecture
The one bedroom-one bath guesthouse has a kitchenette, and also utilizes the same materials as the main house: walnut cabinets, cedar walls, and the tongue and groove ceiling treatment.
The one bedroom-one bath guesthouse has a kitchenette, and also utilizes the same materials as the main house: walnut cabinets, cedar walls, and the tongue and groove ceiling treatment.
The original layout was very much of the time: a perfect midcentury modern flow, with a closed-off kitchen and a fire put in the floor. “They were cool but impractical spaces,” says Schaer.
The original layout was very much of the time: a perfect midcentury modern flow, with a closed-off kitchen and a fire put in the floor. “They were cool but impractical spaces,” says Schaer.
"As an amateur astronomer, Roberson made sure to also include a well-equipped observatory,
"As an amateur astronomer, Roberson made sure to also include a well-equipped observatory,
The primary bedroom cabin sits in a natural clearing amongst the trees, allowing for a water view and copious sunlight.  The boulder-studded coast offers gently sloping paths to the ocean for a quick dip.
The primary bedroom cabin sits in a natural clearing amongst the trees, allowing for a water view and copious sunlight. The boulder-studded coast offers gently sloping paths to the ocean for a quick dip.
A light-filled hallway leads to the home's private wing where the five bedrooms are housed.
A light-filled hallway leads to the home's private wing where the five bedrooms are housed.
The main residence offers several outdoor spaces, including an expansive brick terrace and elevated pool in the backyard. A walkway connects to the detached pool house and studio.
The main residence offers several outdoor spaces, including an expansive brick terrace and elevated pool in the backyard. A walkway connects to the detached pool house and studio.
The multi-level main residence sits nestled among soaring trees and thick landscaping, offering a tranquil oasis to reconnect with nature.
The multi-level main residence sits nestled among soaring trees and thick landscaping, offering a tranquil oasis to reconnect with nature.
Fields of native grasses connect the main residence, situated at the top of the slope, to the new structures scattered below. A pergola extends from the post-and-beam structure that was maintained during the remodel of the midcentury home.
Fields of native grasses connect the main residence, situated at the top of the slope, to the new structures scattered below. A pergola extends from the post-and-beam structure that was maintained during the remodel of the midcentury home.

52 more saves