Belluschi Addition

Like
Comment
Share

Designed in 1949 by Pietro Belluschi this Northwest style house sits adjacent to a stream in a 2-acre garden. The current owners asked us to design a new wing with a sitting room, master bedroom and bath and to renovate the kitchen. Details and materials from the original design were used throughout the addition. Special foundations were employed at the Master Bedroom to protect a mature Japanese maple. In the Master Bath a private garden court opens the shower and lavatory area to generous outside light.

A majestic Japanese maple nestles against the Master Bedroom and adds vibrant color to the courtyard.
A Dutch door is camouflaged in the home's board and batten siding.
The sitting room enjoys views towards the lush garden beyond.
The renovated kitchen shines with new stainless steel counters, upgraded appliances and contemporary light fixtures.
A low window frames the view of the garden's quiet fountain, set within a series of basalt boulders.
The Master Bedroom features wide expanses of windows overlooking the 2-acre garden.
The Master Bathroom addition opens to a private garden court.
The Master Bath incorporates a changing area with ample storage and a series of antique Japanese sliding screens.
The new wing blends seamlessly with the original 1949 home, as it wraps around a majestic Japanese maple tree.
Everybody loves feedback. Be the first to add a comment.
The author will be notified whenever new comments are added.