"When we designed the layout, we took into account the average size of the user's body and the way they move and perceive the space,
"When we designed the layout, we took into account the average size of the user's body and the way they move and perceive the space,
The team covered the brick with natural slate exterior cladding called Cupaclad, then added a charcoal-painted vertical siding to the upper portion. A landscape architect changed the exterior entry sequence so it meets the sidewalk, lining the new path with Corten garden beds.
The team covered the brick with natural slate exterior cladding called Cupaclad, then added a charcoal-painted vertical siding to the upper portion. A landscape architect changed the exterior entry sequence so it meets the sidewalk, lining the new path with Corten garden beds.
A wood-burning fireplace framed by a wooden mantelpiece sits below detailed cornicing on one section of the wall in the dining room.
A wood-burning fireplace framed by a wooden mantelpiece sits below detailed cornicing on one section of the wall in the dining room.
The double-height wall of windows in the living room looks out on the property and was a big draw on their first walk-through.
The double-height wall of windows in the living room looks out on the property and was a big draw on their first walk-through.
The builders created new, more expansive decks for the cabin and employed larger windows from Marvin.
The builders created new, more expansive decks for the cabin and employed larger windows from Marvin.
The renovated parlor-level is a completely open space from front to back, with a door to a balcony that steps down to the garden.
The renovated parlor-level is a completely open space from front to back, with a door to a balcony that steps down to the garden.
White oak flooring now feels much lighter and brighter.
White oak flooring now feels much lighter and brighter.
Those doors were replaced with a large glass stacking door for a wider opening and easy flow between inside and out. On this side, the walnut “Flatiron” millwork serves as storage and sideboard with a mirrored backsplash, glass shelves, marble counter, and bar sink. The table is by Matthew Hilton, and the light fixture by Sonneman.
Those doors were replaced with a large glass stacking door for a wider opening and easy flow between inside and out. On this side, the walnut “Flatiron” millwork serves as storage and sideboard with a mirrored backsplash, glass shelves, marble counter, and bar sink. The table is by Matthew Hilton, and the light fixture by Sonneman.
A peek into the master bath.
A peek into the master bath.
The home is made up of four gabled forms: the main house—with an attached master bedroom suite in its own distinct volume (on the left)—an artist studio, and an attached three-car garage.
The home is made up of four gabled forms: the main house—with an attached master bedroom suite in its own distinct volume (on the left)—an artist studio, and an attached three-car garage.
The home backs on Tahoe National Forest, so the surrounding nature that forms the backyard view will remain unchanged. Concrete slabs with a decorative pebble border form the outside terrace, and the separate structure holds the homeowner's art studio.
The home backs on Tahoe National Forest, so the surrounding nature that forms the backyard view will remain unchanged. Concrete slabs with a decorative pebble border form the outside terrace, and the separate structure holds the homeowner's art studio.
The custom built-in bed and bedside tables are from ABD Studio. The art above the bed was commissioned from James Surls.
The custom built-in bed and bedside tables are from ABD Studio. The art above the bed was commissioned from James Surls.
The master suite is on the ground floor and accessed via a home office. The pendant light over the bed is a commissioned custom fabrication by Stephen White made from dowels and rice paper. "We didn’t know exactly what we were going to get until it arrived," explained Haines, "but it is spectacular."
The master suite is on the ground floor and accessed via a home office. The pendant light over the bed is a commissioned custom fabrication by Stephen White made from dowels and rice paper. "We didn’t know exactly what we were going to get until it arrived," explained Haines, "but it is spectacular."
The guest bedroom features custom, built-in shelving over the bed designed by ABD Studio. The bedding is a mix of vintage pillows with Coyuchi. The black and white photograph is from Olivo Barbieri.
The guest bedroom features custom, built-in shelving over the bed designed by ABD Studio. The bedding is a mix of vintage pillows with Coyuchi. The black and white photograph is from Olivo Barbieri.
The bunk room bathroom was designed to be used by multiple people at the same time. The tiles are from Commune Design, and the wall sconces are from Schoolhouse Electric.
The bunk room bathroom was designed to be used by multiple people at the same time. The tiles are from Commune Design, and the wall sconces are from Schoolhouse Electric.
The girls' bedroom was designed for sleepovers and contains four full-size bunk beds and a banquette with a single-size mattress, all custom-designed by ABD Studio.
The girls' bedroom was designed for sleepovers and contains four full-size bunk beds and a banquette with a single-size mattress, all custom-designed by ABD Studio.
From the living room, an open floating staircase leads up to the balcony loft and the second-floor bedrooms.
From the living room, an open floating staircase leads up to the balcony loft and the second-floor bedrooms.
The media room is clad in floor-to-ceiling oak panels. The custom-made, built-in oak banquette was designed by ABD Studio and upholstered in a striped linen. The eclectic mix of artwork is from the collection of the owner and includes pieces from Kiki Smith, Kenneth Noland, and a sculptural work from Mary Shaffer. The rug and side tables are vintage.
The media room is clad in floor-to-ceiling oak panels. The custom-made, built-in oak banquette was designed by ABD Studio and upholstered in a striped linen. The eclectic mix of artwork is from the collection of the owner and includes pieces from Kiki Smith, Kenneth Noland, and a sculptural work from Mary Shaffer. The rug and side tables are vintage.
The mudroom is an essential stop for the family after skiing and other outdoor excursions. Lockers provide neat storage for all their gear.
The mudroom is an essential stop for the family after skiing and other outdoor excursions. Lockers provide neat storage for all their gear.
For the kitchen, the homeowner didn’t want a lot of closed cabinetry. So while the island features plenty of concealed storage space, she was excited to have open shelves to display a selection of beautiful pieces from her collection.
For the kitchen, the homeowner didn’t want a lot of closed cabinetry. So while the island features plenty of concealed storage space, she was excited to have open shelves to display a selection of beautiful pieces from her collection.
The dining room table is a new, custom-made piece from Nickey Kehoe. It is paired with ebonized black wood chairs with leather sling style seats by Sawkille Co. The chunky braided jute rug with fringe is from Armadillo & Co., the large pendant lights are from Frezoli Lozz, and the artwork is a photograph by Richard Misrach.
The dining room table is a new, custom-made piece from Nickey Kehoe. It is paired with ebonized black wood chairs with leather sling style seats by Sawkille Co. The chunky braided jute rug with fringe is from Armadillo & Co., the large pendant lights are from Frezoli Lozz, and the artwork is a photograph by Richard Misrach.
A modern farmhouse outside Tahoe National Forest stands as a vacation home and gallery for the owner’s art. Designed by architect Clare Walton, Martis Camp House consists of four gable forms divided by stone-clad volumes. Inside, the spaces are a collaboration between the owner, an artist and art collector, and interior designer Brittany Haines of ABD Studio. A departure from the owner’s main residence that exudes a more traditional style, the summer and winter getaway is teeming with bespoke furniture, vintage finds, and personal art.
A modern farmhouse outside Tahoe National Forest stands as a vacation home and gallery for the owner’s art. Designed by architect Clare Walton, Martis Camp House consists of four gable forms divided by stone-clad volumes. Inside, the spaces are a collaboration between the owner, an artist and art collector, and interior designer Brittany Haines of ABD Studio. A departure from the owner’s main residence that exudes a more traditional style, the summer and winter getaway is teeming with bespoke furniture, vintage finds, and personal art.
The decor is a balance of custom fabrications and vintage finds from all over the world. The living room features a custom-made sofa, daybed, and coffee table paired with vintage midcentury Danish chairs and an antique rug. "The chairs have interesting details from all angles," says Haines. "Everything needed to look good from every angle."
The decor is a balance of custom fabrications and vintage finds from all over the world. The living room features a custom-made sofa, daybed, and coffee table paired with vintage midcentury Danish chairs and an antique rug. "The chairs have interesting details from all angles," says Haines. "Everything needed to look good from every angle."
With Maze and Dream, the architect had to find a balance between the practical needs of a hotel suite and awe-inspiring, spatial effects.
With Maze and Dream, the architect had to find a balance between the practical needs of a hotel suite and awe-inspiring, spatial effects.
The residents furnished the interior themselves, even hand-picking the exposed reclaimed beams from a barn in Pennsylvania. The dining table and shelving unit are 1970s vintage and the sofa is from Design Within Reach (left). The height of the top level varies from around nine to 12 feet.
The residents furnished the interior themselves, even hand-picking the exposed reclaimed beams from a barn in Pennsylvania. The dining table and shelving unit are 1970s vintage and the sofa is from Design Within Reach (left). The height of the top level varies from around nine to 12 feet.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
At the entry, Naber improved the welcome via a new door with a fresh coat of black paint and brass hardware. A Clé tile threshold and a hanging mobile from Anthropologie further spruce the spot.
At the entry, Naber improved the welcome via a new door with a fresh coat of black paint and brass hardware. A Clé tile threshold and a hanging mobile from Anthropologie further spruce the spot.
In a bathroom, a credenza found on Etsy was topped with marble and converted to a vanity. Tulum tile from the Cement Tile Shop covers the floors while elongated subway tile, laid in a vertical grid, updates the walls. Schoolhouse Electric pendants complete the look.
In a bathroom, a credenza found on Etsy was topped with marble and converted to a vanity. Tulum tile from the Cement Tile Shop covers the floors while elongated subway tile, laid in a vertical grid, updates the walls. Schoolhouse Electric pendants complete the look.
Naber revamped the kitchen with flat-front white cabinets, durable solid surface Cosentino counters by Dekton, and West Elm pendents for a light and airy destination.
Naber revamped the kitchen with flat-front white cabinets, durable solid surface Cosentino counters by Dekton, and West Elm pendents for a light and airy destination.
Now the living area flows gracefully into the dining room and connects the view to the backyard. The new eight-foot by 11-foot window on the back wall ensures lots of natural light and "a true indoor-outdoor feel," says Naber. "We have beautiful sunsets and love being able to look out the windows into our backyard."
Now the living area flows gracefully into the dining room and connects the view to the backyard. The new eight-foot by 11-foot window on the back wall ensures lots of natural light and "a true indoor-outdoor feel," says Naber. "We have beautiful sunsets and love being able to look out the windows into our backyard."
Naber defined the dining area with a wood beam treatment at the ceiling. "Our general contractor suggested raising the ceiling when we added the dining room so that the new space looked intentional and not a distinct add-on," Naber says. "So we upped the vertical height and decided to fill the extra area in with decorative beams."
Naber defined the dining area with a wood beam treatment at the ceiling. "Our general contractor suggested raising the ceiling when we added the dining room so that the new space looked intentional and not a distinct add-on," Naber says. "So we upped the vertical height and decided to fill the extra area in with decorative beams."
In the new dining room, the wall is lined with built-in maple cabinetry and topped with a white quartz counter. Naber defined the bar area with floating shelves and a backsplash composed of Glazed Brick tile from Clé Tile. Knowing that the large expanse of the back wall would draw the eye, Naber wanted a unique installation for it: the Roke mural wallpaper from Anewall. "This was one of the main ideas I had going into this addition," Naber says. "I love how it looks like the ocean and really ties the indoor in with the outdoor."
In the new dining room, the wall is lined with built-in maple cabinetry and topped with a white quartz counter. Naber defined the bar area with floating shelves and a backsplash composed of Glazed Brick tile from Clé Tile. Knowing that the large expanse of the back wall would draw the eye, Naber wanted a unique installation for it: the Roke mural wallpaper from Anewall. "This was one of the main ideas I had going into this addition," Naber says. "I love how it looks like the ocean and really ties the indoor in with the outdoor."

304 more saves